BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net11.02.2014

Sarcina lui Dodon: să schimbe PCRM cu PSRM. Reușește sau NU?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

O declarație de-a dreptul năstrușnică din partea lui Dodon a dat peste cap inclusiv PCRM-ul lui Voronin. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Igor Dodon a acuzat comuniștii că aceștia sunt pro-europeni, transmite Moldova.orgprimul portal de știri din Moldova.

Anterior, un deputat comunist a declarat că Partidul Comuniștilor nu este împotriva liberalizării regimului de vize, pentru că liberalizarea este în primul rând în folosul cetățenilor. Nu se cunoaște dacă afirmația acestui tânăr comunist este semn că le-au venit mințile la cap, ori e doar populism, pentru a mai rupe voturi de la Partidul Democrat. Cert este faptul că, PCRM plecase deja în extremă cu declarațiile anti UE, ceea ce probabil prindea bine cetățenilor pro-ruși și anti-UE.

Pe fundalul întoarcerii bruște a viziunii comuniștilor cu fața spre UEPartidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon, s-a pomenit cu o sarcină mult mai grea, dar mai favorabilă lor, pentru că: dacă până acum împotriva UE erau mai multe partide, acum toate laturile negative despre această Uniunea urmează să fie prezentate doar de către un singur partid, acesta fiind Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, ceea ce îngreunează sarcina acestora. Pe de altă parte, cea pozitivăDodon câștigă cu partidul său o parte electoratul PCRM, anume grupurile pro-Rusia și anti-UE, fără să depună careva eforturi în plus și fără să demonstreze nimic (exemplu este colaborarea strânsă cu cei de la Bălți, comuniști înrăiți mulți ani).

Citește și: Scara lui Dodon: De la nimeni, la președinte de partid

Declarația lui Petrenco nu a fost nimic altceva decât o mână de ajutor întinsă lui Dodon, care asta și aștepta de mult timp, iar acum a ieșit la atac dur, în urma căruia vrea să schimbe PCRM cu PSRM.

Reușește Dodon să facă schimbare, sau nu?

Speranța moare ultima, așa se spune în popor, însă în partea ce ține de PSRM părea că speranța murise deja când au început scandalurile interne. Dar, odată cu declanșarea referendumului din Găgăuzia, dar și pe măsură ce Dodon vrea asemenea referendumuri și în alte localități din țară, inclusiv în Chișinău, au reapărut pe buzele cetățenilor și pe ecranele televizoarelor atât lideru partidului, cât și culorile acestuia, roșu comunist-socialist.

Așadar, doar cu investiții în oameni și proteste, PSRM a reușit să apară aproape zilnic în cele mai importante ziare, la cele mai vizionate televiziuni și pe cele mai vizitate portaluri de știri. Mediatizarea excesivă a lui Dodon și a partidului acestuia, prin băgarea în capul oamenilor că doar ei se ocupă de acum înainte de aripa stângă, comunist-socialistă, nu este nimic altceva decât un plus pentru PSRM.

Zilele trecute, probabil tot din seria aceasta de schimbare a PCRM cu PSRM, a fost organizat un offline cu unii bloggeri din Moldova, la Sadova, localitatea de baștină a lui Dodon.

Poate că unii s-au așteptat la articole bune despre PSRM și offline-ul cu Dodon, dar, cel mai bine a prins negativismul despre aceasta. Am citit câteva bloguri în care autorii s-au arătat împotriva inițiativelor partidului condus de către deputatul în cauză.

De fapt, orice părere negativă din partea tinerilor ajută PSRM să înlocuiască PCRM, pentru că se vrea o masă cu opinie despre politica PSRM egală cu opinia față de PCRM de câțiva ani în urmă, ceea ce este foarte bine pentru unii și ajută mult planurile acestea de schimbare a imaginii, de schimbare a PSRM cu PCRM.

Părerea mea este că dacă în continuare se merge așa, Dodon are toate șansele să înlocuiască scena politică cu actualul său partid, în locul celuia din care a făcut parte, cu atât mai mult că PCRM în curând va începe a se lupta mai mult pe intern, decât să se ocupe de campanie, iar tinerii lucizi la cap au plecat de acolo de mult timp.

 vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog