BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net06.02.2014

Autoritățile să compenseze profesorilor din Transnistria salariul confiscat de separatiști

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Ieri, separatiștii l-au reținut pe directorul Liceului ”Lucian Blaga” din Tiraspol, precum și încă câțiva colaboratori ai acestui liceu român, ultimul schin din gâtul lui Șevciuc. Odată cu reținerea acestora au fost sechestrați și banii destinați pentru achitarea salariului profesorilor de acolo, în sumă de 110 mii lei.

Autoritățile de la Chișinău au luat act de cele întâmplate și parcă până aici a fost, iar președintele Republicii Moldova, președintele României a făcut o declarație prin care condamnă acțiunile separatiste și a cerut OSCE să întreprindă măsuri.

Chișinăul în această situație trebuie să compenseze, în timp foarte scurt, salariile profesorilor, pe care nu le-au primit din cauza că banii au ajuns în safeul miliției de la Tiraspol. Orice codeală și scărpinare în fund a autoritățile de la Chișinău va duce la alte efecte în lanț, dar și la o neglijare totală a profesorilor care-și exercită funcția în condiții grele la acest liceu român.

Pe lângă compensare, Ministerul Educației ar trebui să se ocupe și să facă carduri bancare profesorilor de acolo, pentru a nu mai trimite banii la autocar, sau cu mașina, cum a fost în acest caz. Nu încercați să spuneți ”Da ce vor face ei cu leii în Tiraspol?”, ”Unde vor scoate banii de pe card?”, pentru că majoritatea bunurile ei le cumpără de la Chișinău.

Astăzi am sunat la câteva bănci comerciale din Moldova care au confirmat că, dacă cetățeanul deține buletinul RM, dar locuiește în Transnistria, se eliberează card fără probleme. Așa că, fără bocete că nu se poate de făcut carduri, că nu știu ce, autoritățile să întreprindă măsuri, iar organele competente să se ocupe de stârpirea separatismului din Găgăuzia, Tirapol, Ocnița sau Bălți, pentru că deja încep să rupă din răbdarea poporului și va fi mai trist.

Și da, Carpov nu-și face treaba, OSCE se scarpină și papă banii, iar formatul 5+2 e bun doar de jucat șah, atât a tot. De 20 de ani tot stăm pe loc și menținem acea zonă separatistă, pe unde vine și se duce contrabanda, inclusiv a celor care se află la putere.

vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog