BlogPost.Timpul.md

Există viaţă după moarte?

life_vs_death_by_trehee

Profesorul universitar american Robert Lanza spune că deţine dovada care confirmă existenţa vieţii după moarte, iar aceasta ar proveni din universul fizicii cuantice.

Cei mai mulţi oameni de ştiinţă sunt de părere că acest concept al vieţii de după moarte reprezintă ori un nonsens ori, în cel mai bun caz, un fapt ce nu poate fi dovedit.

În schimb, potrivit profesorului american Robert Lanza, teoria biocentrismului – cunoscută şi sub denumirea „teoria totului” – susţine că viaţa, aşa cum este ea concepută de oameni, reprezintă doar o iluzie, informează dailymail.co.uk.

Conform acestui cercetător, conştiinţele oamenilor creează universul şi nu invers şi, de îndată ce oamenii vor accepta faptul că spaţiul şi timpul sunt doar „instrumente ale minţilor noastre”, nici moartea nu va mai putea să existe „în niciun sens real”.

Credem că viaţa este doar o activitate a carbonului şi un amestec de molecule – trăim o vreme şi apoi putrezim în pământ„, a scris cercetătorul american pe site-ul său.

Robert Lanza, profesor la Wake Forest University School of Medicine din Carolina de Nord, este de părere că oamenii cred în moarte întrucât „au fost învăţaţi că vor muri” sau, mai exact, „conştiinţele oamenilor asociază viaţa cu trupurile noastre, iar noi ştim că trupurile mor”.

Teoria sa, cea a biocentrismului, susţine faptul că moartea ar putea să nu fie un punct terminal, aşa cum este considerată ea de oameni.

Biocentrismul, cunoscut şi sub numele „teoria totului”, provine din termenul grecesc „centrul vieţii”.

Potrivit acestei teorii, viaţa şi biologia reprezintă elemente centrale ale realităţii şi că viaţa creează universul, nu invers.

Astfel, conştiinţa unei persoane determină forma şi mărimea obiectelor din univers.

Robert Lanza s-a folosit, pentru a-şi exemplifica teoria, de felul în care oamenii percep lumea din jurul lor. O persoană priveşte cerul şi i se spune că nuanţa pe care o vede este culoarea albastră, însă celulele din creierul oamenilor pot fi modificate pentru ca acea persoană să vadă cerul ca fiind verde sau roşu.

„În concluzie: Ceea ce vezi nu ar putea fi prezent fără conştiinţa ta”, a explicat profesorul Lanza. „Conştiinţele noastre dau sens lumii”, a spus acesta.

Privind universul dintr-un punct de vedere biocentric, spaţiul şi timpul nu se comportă în acel fel în care ne spun conştiinţele noastre că ele s-ar comporta. În definitiv, spaţiul şi timpul sunt „simple instrumente ale minţii noastre”, a spus Lanza.

Dacă această teorie – potrivit căreia spaţiul şi timpul ar fi o construcţie mintală – va fi acceptată, atunci moartea şi ideea de imortalitate ar putea să existe într-o lume fără limite spaţiale şi liniare.

În mod similar, teoreticienii din fizică sunt de părere că există un număr infinit de universuri, cu variaţii diferite de oameni şi situaţii, care au loc simultan.

Potrivit profesorului american, absolut orice se poate întâmpla la un anumit moment în acel univers multiplu (multivers), iar acest lucru înseamnă că moartea nu poate să existe „în niciun sens real”.

În schimb, Robert Lanza spune că, atunci când murim, vieţile noastre devin „o floare perenă care se întoarce să înflorească în multivers”.

Viaţa e o aventură care transcede felul nostru obişnuit liniar de a gândi. Atunci când murim, facem acest lucru nu într-un mod aleatoriu în această matrice cu bile de biliard, ci în inevitabila matrice a vieţii„, a continuat profesorul american.

Robert Landa a citat celebrul experiment al celor două fante pentru a-şi argumenta teoria.

În acel experiment, oamenii de ştiinţă care priveau particulele care treceau prin două fante de pe un ecran au constatat că particulele de lumină se comportau ca un glonţ şi treceau prin una dintre fante. Dacă o persoană nu priveşte particula, aceasta se comportă ca o undă. Acest fapt ar însemna că aceeaşi particulă trece prin două locuri în acelaşi timp.

Experimentul demonstrează că materia şi energia pot prezenta caracteristici duale – atât de undă, cât şi de particulă -, iar comportamentul particulei se schimbă în funcţie de percepţia şi conştiinţa unei persoane.

Teoria profesorului Robert Lanza este expusă pe larg în cea mai recentă carte a acestuia, lansată recent în Statele Unite, care se intitulează „Biocentrism: How Life and Consciousness are the Keys to Understanding the True Nature of the Universe”.

sursa: mediafax.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog