BlogPost.Timpul.md

Copiii au nevoie de mai multa dragoste atunci cand par sa nu o merite

1-copil-rau-5160-b

Copiii, ca si oamenii maturi de altfel, sunt fiinte fragile, care in permanenta se hranesc din dragostea si atentia celor din jur. Este o nevoie primara, normala si are un rol esential in a ne mentine fiinte sociale. Sociopatii prin asta ies in evidenta – ei nu au nevoie de dragostea celorlalti, de sentimentele lor pozitive.

Tocmai din aceasta cauza este atat de dificil sa pedepsesti prin retragerea dragostei sau atentiei fara a o da in bara in ceea ce priveste lucrurile mai importante decat faptul ca a facut o boacana. Intotdeauna cand pedepsim consideram ca o facem pentru binele copilului. Ca sa isi invete lectia, ca sa stie sa faca mai bine in viitor. Nu o sa auzi vreun parinte sa spuna ca i-a placut sa pedepseasca, ci ca a facut-o pentru ca lucrurile sa nu se agraveze. Daca insa pedeapsa se asociaza cu retragerea dragostei atunci il poti face pe copil sa se gandeasca:

– am facut un lucru rau fiindca nu sunt bun de nimic

– parintii mei au dreptate sa nu ma mai placa

– parintilor mei le este rusine ca ma au

– cum va fi viata mea in viitor daca ei nu ma mai iubesc?

– lasa, am sa le arat eu lor!

Retragerea dragostei poate insemna multe lucruri, nu este vorba in niciun caz de o afirmatie cu voce tare ‘Nu te mai iubesc!’. De exemplu, poate sa fie o atitudine in care in principal atragi atentia numai asupra lucrurilor negative si pe cele bune le iei ca fiind de la sine inteles. Poate fi o asteptare ca lucrurile sa iasa prost, o neincredere in propriul copil, in capacitatile sale. Poate sa fie o atitudine accentuata de control, de dorinta de a-l modela pe cel mic. Poate fi punerea copilului in situatii umilitoare pentru sine, sau fata de cei din jur – lucru care adesea se intampla inconstient din partea adultului, unii nereusind sa vada copiii ca pe niste oameni cu drepturi depline.

De fapt, tocmai atunci cand gresesc copiii au nevoie de dragostea ta. Din ea se vor hrani ca sa reduca gandurile negative pe care le pot avea despre sine si sa isi propuna ca data viitoare sa iasa mai bine. De atentia ta sporita au nevoie atunci cand lucrurile nu par sa mearga in directia buna. Prezenta ta langa ei este esentiala atunci cand nu se descurca, fie cu probleme mici sau mari. Important in relatia copil – parinte nu este cine este vinovat, cine a avut dreptate. Incalcarea sfaturilor parintesti nu ar mai trebui facuta prin dezmostenire, mai ales afectiva.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haruka

¹ ¹ ² ¹ ¹ ¹ ² 4 ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ³ ¹ ² Augen ¹ ¹ ¹ ² ¹ ¹ ¹ I ¹ ¹ ¹ ¹ ² 2 ¹ ¹ ¹ ² ¹ e – mail ¹ ¹ ¹ ¹ ² 24 -48 ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ² ¹ ¹ ² ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ² ¹ ² ¹ ² ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ² ¹ ¹ ¹ ¹ ² ² ¹ ¹ ¹ ² ¹ ² ² ¹ ¹ ² ¹ ¹ ¹ ² ¹ ¹ ¹ ² ¹ 10″ ³ ¹ ¹ ³ ¹ ² ” ³ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ² ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ² ² ³ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ² ¹ ² ¹ ¹ ¹ ² ² ¹ ¹ ¹ ¹ ² ¹ ³ ² ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ³ ² ² ¹ ? ¹ ¹ ¹ Luann Sundquist ² ¹ ² netbook ¹ ¹ ¹ ¹ ¹ ¹

Iulie 20, 2015 at 23:56 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog