- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Când te afectează cel mai tare telefonul mobil

Scris de: Editor la data Ianuarie 31, 2014 @ 11:42 in Sănătate | No Comments

Telefonul mobil nu ne face rău numai atunci când îl folosim în timp ce mâncăm. Cercetătorii au descoperit că acesta poate dăuna calităţii somnului, dar şi performanţelor de la locul de muncă.

Folosind un smarthpone cu scopul de a ne rezolva problemele de la birou, după ora 21.00, riscăm ca somnul să fie mai puţin odihnitor şi, astfel, ca efortul pe care îl depunem a doua zi să dea mai puţine rezultate.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au realizat un experiment implicând 243 de persoane. Acestea au fost rugate să completeze un chestionar de două ori pe zi, o dată la 6.00 dimineaţa şi o dată la 16.00, timp de 10 zile consecutive. Participanţii au fost nevoiţi să răspundă la întrebări privind calitatea somnului, în urma utilizării telefonului mobil înainte de această activitate.

Rezultatele au arătat că cei care au folosit telefoanele mobile pentru a trimite e-mailuri sau pentru a rezolva alte probleme de la locul de muncă au raportat mai puţine ore de somn. De asemenea, ei au adăugat că au avut probleme cu concentrarea, a doua zi. Acesta lucru s-a întâmplat frecvent în cazul celor care au folosit telefoanele, în comparaţie cu cei care s-au uitat la televizor sau cu cei care au ales să utilizeze laptopul.

Explicaţia constă în faptul că focalizarea atenţiei asupra problemelor de la muncă, la o oră atât de târzie, nu face altceva decât să crească stresul resimţit. În plus, lumina transmisă de ecran poate împiedica producerea de melatonină, hormonul care pregăteşte corpul pentru somn.

De ce utilizarea telefonelor pentru activităţi, precum navigarea pe canalele de socializare, nu face atât de mult rău? Raspunsul este simplu: aceste activităţi sunt mult mai relaxante.

Aşadar, soluţia este să te deconectezi de la tot ceea ce înseamnă muncă şi să cauţi să te implici în activităţi cât mai distractive şi relaxante.

sursa: one.ro

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/01/31/cand-te-afecteaza-cel-mai-tare-telefonul-mobil/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.