BlogPost.Timpul.md

Când te afectează cel mai tare telefonul mobil

children-addicted-to-technology-620x250_d6400d671f

Telefonul mobil nu ne face rău numai atunci când îl folosim în timp ce mâncăm. Cercetătorii au descoperit că acesta poate dăuna calităţii somnului, dar şi performanţelor de la locul de muncă.

Folosind un smarthpone cu scopul de a ne rezolva problemele de la birou, după ora 21.00, riscăm ca somnul să fie mai puţin odihnitor şi, astfel, ca efortul pe care îl depunem a doua zi să dea mai puţine rezultate.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au realizat un experiment implicând 243 de persoane. Acestea au fost rugate să completeze un chestionar de două ori pe zi, o dată la 6.00 dimineaţa şi o dată la 16.00, timp de 10 zile consecutive. Participanţii au fost nevoiţi să răspundă la întrebări privind calitatea somnului, în urma utilizării telefonului mobil înainte de această activitate.

Rezultatele au arătat că cei care au folosit telefoanele mobile pentru a trimite e-mailuri sau pentru a rezolva alte probleme de la locul de muncă au raportat mai puţine ore de somn. De asemenea, ei au adăugat că au avut probleme cu concentrarea, a doua zi. Acesta lucru s-a întâmplat frecvent în cazul celor care au folosit telefoanele, în comparaţie cu cei care s-au uitat la televizor sau cu cei care au ales să utilizeze laptopul.

Explicaţia constă în faptul că focalizarea atenţiei asupra problemelor de la muncă, la o oră atât de târzie, nu face altceva decât să crească stresul resimţit. În plus, lumina transmisă de ecran poate împiedica producerea de melatonină, hormonul care pregăteşte corpul pentru somn.

De ce utilizarea telefonelor pentru activităţi, precum navigarea pe canalele de socializare, nu face atât de mult rău? Raspunsul este simplu: aceste activităţi sunt mult mai relaxante.

Aşadar, soluţia este să te deconectezi de la tot ceea ce înseamnă muncă şi să cauţi să te implici în activităţi cât mai distractive şi relaxante.

sursa: one.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog