BlogPost.Timpul.md
20.01.2014

PCRM, singur în arena circului

 
Bloggeri / autori

Iurie Morărescu

 
 

Cineva spunea că nu toţi demagogii sunt politicieni, dar toţi politicienii sunt demagogi. Îndeosebi, cei care vor să preia puterea. Nu știu dacă autorul s-a referit la comuniștii nostri, dar eu, automat, m-am gândit la demagogia opoziției. Astăzi, PCRM prebuia să dea lovitura în materie de populism, doar că deputații coaliției le-au întins o cursă de toată splendoarea.

Zilele trecute, comuniști au cerut convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului, fiind „chinuiți” de situația în care s-a pomenit presa (in)dependentă de PCRM. (Ca să fiu mai explicit, vă amintesc despre conflictul apărut între Jurnal TV, Accent TV și RTR-Moldova pe de o parte și câțiva operatori TV prin cablu, care i-a exclus din unele pachete). Deși problemele apărute s-au rezolvat de la sine, comuniștii și-au zis că nu pot rata șansa de a se deghiza în apărători ai presei. Și-au scris discursuri tăioase și au venit la ședință, fiind siguri că este cel mai potrivit moment pentru pescuitul alegătorilor.

Dar n-a fost să fie. Coaliția a intuit planurile opoziției și s-a folosit de dreptul de a boicota ședința Parlamentului. Motivul invocat este că “nu vrem să participăm la un show de prost gust”. Vestea a trecut ca un fulger peste tabăra opoziției, care și-a dat seama că au ratat o oportunitate rară. Bujorii de pe fața lui Mușuc au luat culoarea murelor, iar Muntean care era gata să “apere” Jurnalul cu pumnii a transpirat în palme.

Dar, trecând peste toate expresiile pamfletiste, vreau să mă conving pe mine însumi de sinceritatea gestului PCRM. Să-mi răspnd la întrebarea: Cât de mult comuniștii sunt preocupați de soarta mediei moldovenești? Și aici îmi amintesc de prigoanele prin care a trecut PRO TV în perioada guvernării lui Voronin. Cum comuniștii au preluat cea mai tare agenți de știri independent – BASA-press și controlul asupra “Pervîi Kanal” de la Chiril Lucinschi, etc.

La fel de relavantă este și întrebarea dacă comuniștii ar sări și în apărarea PRO TV, Publika TV, PRIME dacă într-o bună zi cineva ar încerca să limiteze audiențele acestor posturi. Așa-i că nu vă imaginați!? PCRM are acum doar un nou-vechi prieten – ex-consilierul lui Voronin, Sergiu Mocanu, care nu mai scandeaza “Comuniștii și guvernarea sunt o apă și un pământ!!!”. Pentru că stăpănii lui i-a spus, mai nou, că trebuie să promoveze PCRM pentru simplu motiv că au un dușman comun – Plahotniuc. Și nu mai conteaza deja dacă revenind comuniștii la putere ne vom integra sau nu în Uniunea Europeană. Pentru ei mai importantă este răzbunarea.

Deviez conștient de la subiect, întrucât țin să precizez că, datorită Jurnal TV, în ultimii ani am aflat atâtea grozăvii despre Plahotniuc. Datorită acestui post, am aflat despre Al Capone de Grozești, oligarhul oligarhilor etc… Dar, Vă implor, domnilor de la Jurnal TV!!! Documentați știri despre Viorel și Victor Țopa. Eu, fiind fan înrăit al produsului vostru, am încredere în voi și sunt sigur că, în scurt timp, voi vedea reportaje despe cei doi oameni de afaceri. Vreau să știu de unde au bani pentru întreținerea Jurnal TV și, nu în ultimul rând, mi-ași dori să văd la tv o zi din viața a doi milionari dați în căutare de justiția moldovenească. Nu vă temeți să-i filmați. Legea e de partea voastră. Nimeni nu Vă poate obliga să divulgați detalii ce țin de locul de trai al celor mai geniali afaceriști din istoria modernă a Basarabiei.

Sursa: vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND

 

De sâmbăta morțiilor, Voronin l-a petrecut pe Tkaciuk pe ultimul drum. Dacă până ieri, viitorul politic al fostului strateg PCRM era în moarte clinică, astăzi, Vladimir Nicolaevici l-a deconectat de la aparate. I-a închis oxigenul. Finalul a fost letal și pentru pacienții Muntean și Petrenco, care la fel, începând de astăzi sunt cadavre politice. Da…așa... (1 VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND )

26.05.2014

Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început!

 

Pentru că diminica asta am tot „luptat” cu perna, acum, la miez ne noapte urmăresc cu sufletul la gură rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina și, într-o măsură mai mică, europarlamentarele. De la Euronews aflu că în țările UE o bună parte dintre alegători votează un partid sau altul, abia după ce-i studiază programul electoral. Și... (0 Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început! )

23.05.2014

Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare?

 

Faptul că Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat nu mai este ştire. Întrebarea zilei este: De ce a făcut-o? De ce a trebuit să renunţe la statutul de ales al poporului, dar în acelaşi timp să rămână în partid? PCRM a luat apă-n gură. Excepţie a fost Iurie Muntean, pe care l-a luat gura pe... (0 Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog