- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Un Jurnal pentru Inspectoratul Fiscal

Scris de: Editor la data Ianuarie 16, 2014 @ 20:17 in Știri | 1 Comment

Ieri am întâlnit, întâmplător, o cunoștință mai veche. După trei secunde de amabilități m-a întrebat direct dacă am vreo părere despre incendiul mediatic provocat de Jurnal TV. Ce i-am răspuns? Cred că nu mai contează, pentru că doamna avea infomații și mai interesante.

Pentru că asta-i cere job-ul, cunoștința mea trece des pe la fisc. Spune că ar fi aflat acolo că reporterii de la television-ul Țopilor sunt niște amărâți de copii care încearcă să-și facă cinstit meseria pentru un salariu mizer. Ia făcut praf pe cei care ar fi dirijat din umbra sugrumarea Jurnalului, dar și pe patronii fugari, care nu știu să prețuiască munca celor care fac imposibilul pentru a-l propulsa pe Mocanu în Parlament.

Nu vreau să Vă obosesc și pe Voi cu întreg discursul emotiv al doamnei, dar țin să vă spun de unde și până unde aceasta a luat că angajații Jurnal sunt lihniți de foame.

După discuție, din surse demne de încredere, am aflat cât cheltuie lunar Țopii pentru salarii. Din start mi-am zis că sunt nebuni, după care am început să râd. Dacă este să împărțim fondul de remunerare la numărul angajaților aflăm că salariul mediu lunar e de aproximativ 100 de euro. Vă vine să credeți? Evident că, nu-I adevărat. Stați liniștiți! Reporterii au salarii de 4-5 ori mai mari, iar în cazul șefilor chiar și de 10 ori. Doar că… aceste sunt plătite în plic. Altfel spus se atestă o evaziune fiscală. Patronii NU achită decât impozite simbolice.

Și aici vreau să-l întreb pe domnul Cheianu pe care l-am văzut vorbind de moralitate și de prespusul atac al guvernării asupra Jurnal TV. De ce v-ați supăra pe o guvernare, care plătește pensii și salarii fără să aibă vreun bănut din plicul Dumneavostră gras? Poate ar fi cazul să le amintiți șefilor că de fapt ei scuipă în autoritățile statului și nu invers?

Nu-mi imaginez ce va descoperi fiscul dacă într-o bună zi va da buzna în Jurnal TV. Cu siguranță veniturile ascunse ar fi ajuns pentru pensiile a sute de bătrâni. Dar, firește că nimeni nu îndrăznește. Am ajuns să trăim zile în care funcționarii se tem să-și facă treaba de frică să nu fie luați în furci de cei care scandează în fața CCA.

vox.publika.md

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/01/16/un-jurnal-pentru-inspectoratul-fiscal/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.