- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Punct. …şi de la capăt! ZOILE vor curge în continuare…

Scris de: Gabriel Calin la data Ianuarie 16, 2014 @ 20:14 in Știri | 1 Comment

Ieri am discutat cu cel puţin 3 apărători ai tristului media. Doi dintre aceştia sunt jurnalişti. Nu le voi da numele. Concluzia la care am ajuns din discuţiile purtate este umrătoarea: Cabliştii au procedat urât, Jurnal TV s-a făcut de râs cu Mocanu dar şi au speculat implicând politicul în rezolvarea unor probleme de ordin economic. Totodată interlocutorii mei au fost de acord cu faptul că, având în vedere că Jurnal TV este o televiziune de buzunar, aservită clanului Ţopa, telespectatorii au fost folosiţi pe post de carne de tun.

Acum să le luăm punctual:

1. Faptul că mai mulţi operatori de cablu au sistat simultan retransmisiunea Jurnal TV dovedeşte clar că cel puţin între ei a existat o înţelegere de cartel. Asta însă nu înseamnă nicidecum că au făcut-o la comanda cuiva. Posibil că aceştia au decis să-i “atenţioneze” într-o manieră mai categorică pe radiodifuzori că ar fi bine să nu uite despre faptul că nu au semnate contractele. Şi, la o adică, depind de cablişti. Într-un viitor, în care, potrivit deciziei CCA, cabliştii nu vor mai fi obligaţi să includă gratuit posturile de genul Jurtnal TV, “atenţionarea” de acum câteva zile le va fi o lecţie bună. La negocieri cabliştii vor fi avantajaţi din start, iar difuzorii mai cooperanţi la semnarea contractelor şi clauzelor financiare ale acestora. Anume aşa arată o înţelegere de cartel clasică. Asta, cel mai probabil s-a întâmplat şi în cazul Jurnal TV, RTR şi ACCENT TV.

2. Apariţia lui Mocanu la protestul organizat de Jurnal TV a fost lucrul care i-a dat jos şi pe cei mai aprigi susţinători ai Jurnalului – un post TV care pretinde că este liber şi echidistant i-a oferit dreptul unui politician, acolitul fondatorilor Televiziunii (membri şi ei ai mişcării Antimafie), să adune puncte electorale pe baza “tragediei” inventate prin care trece JTV.

3. Mesajele distorsionate şi anunţurile despre “închiderea” jurnal TV-ului au fost o altă dezinformare a celor de la Jurnal. E mult mai simplu să spui ca au sistat emisia (mai cu impact), decât să explici că de fapt au trasferat canalul de la un pachet la altul, în cazul SunTV, sau că nu au fost încheiate contracte nici cu restul cabliştilor.

4. Cazul RTR şi comunicatul de presă emis de instituţie demonstrează că peste problemă se putea trece şi civilizat fără a implica politicul şi a specula pe sentimentele telespectatorilor, provocate tot de dezinformare de altfel.

5. Atât PLDM-ul cât şi PD-ul au condamnat acţiunile cabliştilor şi le-au recomandat să revizuiască situaţiunea, dar pietrele au zburat doar în grădina democratului Vlad Plahotniuc. Să acuzi o persoană de faptul că deţine totul în această ţară e pur şi simplu neprofesionist. Dacă Plahotniuc ar deţine chiar totul atunci în ţară nu ar exista nici Voronini nici Filaţi şi posibil nici alte partide. În cel mai rău caz o televiziune profesionistă şi echidistantă acuza Guvernarea de imixtiune în activitatea presei, iar rezultatul ar fi fost mai rapid, pentru că toate partidele erau să ceară de urgenţă cabliştilor să readucă în grile postul. Anume aici se crează impresia că nici nu s-a dorit readucerea în grile a Jurnalului – scandalizarea permanentă îi avantaja pe Ţopi şi Mocanu.

6. În ziua în care JTV a fost reintrodus în grila SunTV, jurnaliştii de la JurnalTV au realizat un reportaj la comanda lui viorel Ţopa (Lucru demonstrat de Bloggerul Dragoş Galbur) care ataca familia democratului Plahotniuc. L-au difuzat în ştiri într-un buletin machetat mişeleşte şi manipulator îndată după blşocul de ştiri dedicat “sistării”şi revenirii în cablu a Jurnalului. Astfel, cei de la Jurnal TV au demonstrat odată în plus că au folosit telespectatorii pe post de carne de tun într-un război care nu-i priveşte. Înţelept din partea celor din PD ar fi să nu le atragă atenţie şi să-i lase pe cei de la Jurnal să se înnece în propriile ZOI, pe care vor continua să le toarne, pentră că asta e ocupaţia de bază a jurnaliştilor aserviţi clanurilor…

P.S. Pentru că cele trei IP-uri ale “Antimafiei” sunt omniprezente în comentariile la postările cu tema Jurnal TV am decis să închid comentariile acestei postări.

 vox.publika.md
blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/01/16/punct-si-de-la-capat-zoile-vor-curge-in-continuare/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.