BlogPost.Timpul.md
13.01.2014

Jurnal TRIST Media. Sincer ? – începutul unui sfârşit multaşteptat!

 
Bloggeri / autori

Gabriel Calin

 
 

Screen Shot 2014-01-13 at 8.39.56 AM

Faptul că jurnal TV-ul a fost scos din pachetele de bază al operatorilor de cablu nu e o tragedie. Nici atentat la libertatea presei nu poate fi numit acest gest atribuit lui Vlad Plahotniuc, de către bufonii de curte a lui Victor şi Viorel Ţopa – doi indivizi fugari condamnaţi în lipsă la ani grei de puşcărie.

Cine vrea să urmărească în continuare postul TV din SKY Tower o poate face contra plată, abonându-se la alte pachete. Dacă Jurnal TV are telespectatori fideli, nu trebuie să-şi facă griji pentru audienţă – aceştia vor fugi la companiile de cablu să se aboneze la alte pachete sau îşi vor instala antene parabolice.

Dacă Jurnal TV e unicul produs mediatic echidistant şi corect din Republica Moldova, aşa cum pretinde clanul Năstase-Gherasim-Gâţu-Mocanu-Ţopa-Ţopa, atunci, să ştiţi că este un produs cu adevărat elitist şi merită să fie inclus într-un pachet aparte. Poate chiar să fie singurul din pachetul care s-ar numi spre exemplu: “O apă şi un pământ” şi care ar costa “simbolic” 150 de lei pe lună, adiţional la pachetul de bază. Elitele au de unde…

Dincolo de ironie însă, ca fost angajat al acestui trust, dar şi în calitatea mea de jurnalist care profesează îmi voi permite să deschid anumite paranteze.

Jurnal TrIst media a deviat totalmente de la principiile fundamentale ale presei, devenind unicul post din Republica Moldova care activează doar pentru a discredita un personaj. Exact ca şi partidul cu care s-a afiliat (de la creare) – mişcarea AntiMafie.

Buletinele de ştiri ale acestui post de televiziune sunt machetate în jurul unor ştiri-atac la persoană. Nu vorbesc despre veridicitatea informaţiilor difuzate în aceste ştiri-atacuri, pentru că sper din tot sufletul ca instanţele să se pronunţe la un moment dat asupra acestora.

Plecările masive a unor jurnalişti care se respectă din cadrul acestui trust, demonstrează clar că politica editorială aberantă impusă de clanul instaurat la conducerea postului nu mai poate fi înghiţită nici măcar pentru bani. Şi asta e grav.

Jurnal TV-ul a devenit un fel de EuroTV Roşchişt doar că de data asta reprezintă interesele fugarilor Ţopi. Şi ca să nu existe dubii, la posturi de conducere a fost aduşi reprezentanţii clanului Năstase-Gherasim – nişte gropari ai presei, care, la timpul lor au adus şi EURO TV-ul acolo unde este.

La ce vă aşteptaţi de la nişte “jurnalişti” care îşi permit pe reţelile de socializare să-i numească lichelşe şi sconcşi pe toţi acei care nu sunt de acord cu politica editorială lipsită totalmente de pluralism de opinii şi îmbâcsită de propaganda bolnavă al unui fost consilier prezidenţial comunist, care scuipă venin şi se declară acum mare unionist, deşi pe timpuri, în birourile preşedinţiei se ocupa anume de agravarea “problemei româneşti”.

Haideţi să fim sinceri cu noi înşine şi să recunoaştem că Jurnal Trist Media nu este cu nimic mai bun decât NIT-ul căruia i-a fost retrasă licenţa. Haideţi să fim sinceri şi să recunoaştem că retragerea canalului din pachetul de bază al cabliştilor e un semn de alarmă, nu pentru noi, societatea civilă, ci pentru ei administratorii postului, care ar trebui să-şi revizuiască atitudinea faţă de modul în care se face televiziune.

Următorul pas care trebuie făcut în cazul acestul post de televiziune elitist, este retragerea licenţei ca în cazul NIT. Aşa, ca să nu existe supărări şi standarde duble.

Poziţia mea nu este răutăcioasă şi nici ranchiunoasă. Nu le port pică celor ce reprezintă interesele a doi condamnaţi fugari. Nu ne leagă nimic. Nu suntem o apă şi-un pământ..

p.s. – păcat de oamenii care muncesc acolo

vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adriana

Eu cred ca o compania mediatica ca Jurnal isi gaseste rostul numai in atacuri la o persoana si la un anumit partid,care au sensul numai de a atrage atentia,de a miniti si manipula societatea. Cred cu multa insistenta ca oamenii vad aceste lucruri si nu agreaza faptul ca un Tust Media abereaza cu totul de la normele si valorile etice care trebuie sa existe in jurnalistica.

Ianuarie 13, 2014 at 09:46 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
25.06.2014

Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO

 

Mulţi s-au grăbit să cadă în capcana liderului PLDM, după ce acesta a anunţat că vrea ca în noiembrie să ‎fie organizat un referendum privind includerea în Constituţie a scopului Moldovei de a adera la UE. L-au criticat în toate felurile pentru că vine iar cu iniţiative prosteşti de PR. Mai mult, Dodon şi-a bătut... (1 Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO )

24.06.2014

‎Filat și Recean fac curățenie în presă

 

Poliția politică a lui Recean și Filat se arată foarte preocupata de mine și de alți colegi. Am primit mai multe “avertismente” zilele acestea, dar unii au încercat să-mi transmită că dacă mă liniștesc și nu mai scriu nimic de Fiat, Recean și PLDM-ul lor corupt, voi fi lăsat în pace. Eu vreau să le... (0 ‎Filat și Recean fac curățenie în presă )

23.06.2014

Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM

 

Cel care încearcă să asocieze toate meritele pentru parcursul european al Republicii Moldova cu propriul nume, adică Vlad Filat, demonstrează pe zi ce trece exact contrariul. Or, anume el este cel care calcă în picioare, fără pic de remuşcare pe obrazu-i gros ca scoarţa stejarului secular de pe sigla partidului, tot ceea ce înseamnă valori... (4 Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog