BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net11.01.2014

(Dez)informarea JurnalTV și decizia CCA

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

JurnalTV a difuzat știrea prin care (dez)informează telespectatorii săi precum că CCA îi atacă și obligă distribuitorii de servicii să includă în pachetul de programe posturile Prime TV, Canal 3, 2Plus, Publika TV. Despre toate aceste posturi scrie că sunt controlate de Vlad Plahotniuc, fost deputat în Parlamentul RM.

Titlul știrii: ATAC inadmisibil asupra Jurnal TV 

Azi am citit proiectul de Decizie al CCA și nu am găsit nicăieri obligarea distribuitorilor de servicii să pună în pachetele sale de programe posturile enumerate mai sus. Cu toate acestea, probabil profitând de faptul că 99% din telespectatorii săi nu verifică Decizia CCA nici pe site și nici în Monitorul Oficial, JurnalTV bagă informații eronate, atribuind Consiliului Coordonator al Audiovizualului anumite acțiuni.

Tot din Decizia CCA am aflat că se obligă retransmiterea posturilor cu acoperire națională prin eter și nu se referă la posturile retransmise prin satelit, cablu. Pornind de la acest fapt, având în vedere că JTV nu are licență pentru eter, înțelegem că Decizia CCA nu atacă Jurnalul în nici-un fel, mai cu seamă că, după cum am scris mai sus, Decizia se referă doar la posturile prin eter, nu și cablu.

Or, o astfel de Decizie a CCA ar trebui să afecteze și alte posturi TV, cu licență prin satelit/cablu. În situația JTV ar trebui să fie și postul de televiziune ProTV Chișinău, care este pe piața din RM de peste 14 ani. Însă, pentru faptul că de fapt CCA nu a emis o decizie care încalcă drepturile posturilor TV cu retransmisie prin satelit/cablu, ProTV Chișinău, alte posturi din această categorie, nu s-au ridicat în două picioare cum o face Jurnalul de câteva zile.

Din păcate, ieri și azi Jurnalul manipulează opinia publică și nici nu indică că, potrivit Deciziei CCA, sunt 3 puncte la care ei pot concura cu succes și anume că, distribuitorii de servicii sunt obligați să retransmită:

  • cel puţin un post TV cu difuzare în limba română cu tematică pentru copii;
  • cel puţin un post TV cu tematică sportivă;
  • cel puţin un post TV cu tematică muzicală difuzat în limba română.

Astfel, dat fiind faptul că JTV a trecut în timp scurt de la televiziune de știri la televiziune cu desene animate, filme pentru copii, emisiuni și muzică, ar putea ca tot în timp scurt să-și revizuie grila de emisie și să se încadreze în aceste 3 categorii, decise de CCA, pentru că, după cum arată și rapoartele CCA, postul de televiziune de la SkyTower nu este deloc echidistant și nu reflectă în mod profesional despre actorii politici din Moldova, atât partide cât și politicieni, iar din acest motiv nici eu nu găsesc un temei de a obliga pe cineva să retransmită un post cu restanțe la capitolul profesionalism.

Deci, nu înțeleg pretențiile unui post TV care nu este deloc echidistant în buletinul de știri, care deschide buletinul prin al murdări pe Plahotniuc și încheie prin al murdări pe Filat, iar la mijloc să-l laude pe Voronin. Tot în acest sens nu înțeleg pe acei apărători ai ”presei” care condamnau NIT-ul pentru partizanat politic, făcând propagandă PCRM, iar în cazul JTV nu observă nimeni partizanatul pentru ”Antimafia” lui Mocanu și nici pentru laudele aduse comuniștilor, zilnic, după cum arată și CCA în rapoartele sale.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog