BlogPost.Timpul.md

Spectrul politic din prisma etniilor din Republica Moldova

ramin-mazur-communists-chisinau-20

În toate analizele mele, PCRM este o constantă. Argumente sunt destul de multe, inclusiv faptul că e ușor să determini spectrul politic având doar ipoteza că PCRM e partid de stânga (ceea ce și este) și să compari alte partide cu PCRM.

În acest articol am prezentat opțiunile etniilor, în dependență de câte %-e din ele ar vota cu PCRM.

Cu cât mai la stânga – cu atât mai puține voturi, cu cât mai la dreapta – cu atât mai mulți reprezentanți ai etniei ar vota PCRM.

Dimensiunea bulelor corespunde cu numărul de respondenți de etnia respectivă. Trei etnii le-am separat și după medii.

Ce credeți?

Screen Shot 2013-12-20 at 11.03.59 AM

 

Sursa: bologan.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Mihai

Va bateti joc… ce naiba umblati cu bulele
Dati in cifre, in %… ce aiureala e asta?

Decembrie 20, 2013 at 12:56 Răspunde
 
RATIONAL

EVIDENTZA NU CONVINGE !!!!!!!

PCRM este un partid de EXTREMA stanga.
Deaceea trebue sa dispara din viatza politica ca si NAZISMU7L.

NAZISM ul era tot un partid SOCIALIST dar de EXTREMA STANGA

Decembrie 20, 2013 at 13:58 Răspunde
 
ION

Bai hitrule, CUM ASA SA DISPARA DACA E ALESA DE MAJORITATEA?! Ce are nazismul cu PCRM care are un statut si o conducere democratica, vad ca in 8 ani de zile tare teau chisat, teau trimis prin lagare de concentrare, nu tau hranit, si teau impus sa lucrezi degeaba si iau ucis pe toti prietenii tai, tu vad ca aici faci zarva pentru Filat care cu ajutorul banilor a ajuns la putere, sau pentru Ghimpu la care nu ii ajunge ceva la cap, acestia sunt adevartii democrati ai Moldovei.

Ianuarie 15, 2014 at 22:08 Răspunde
 
Alexandru

Inetersant ce fel de categorii de respondenti ati interogat? Daca ati facut o raita in timpul zilei pe la domicilii atunci acasa nu putea fi si „clasa muncitoare”, doar somerii, pensionarii si atunci tendinta e clara.

Decembrie 20, 2013 at 14:23 Răspunde
 
Ion

Sursa datelor: Barometrul Opiniei Publice, vezi pe grafic.

Decembrie 20, 2013 at 14:37 Răspunde
 
Escallador

PCRM nu este de stanga nici de dreapta, nu este nici macar un partid, este o miscare a oamenilor care tanjesc dupa Uniunea Sovietica. Atat! In rusa li se spune „СОВКИ”.

Decembrie 21, 2013 at 01:21 Răspunde
 
Dima

PCRM este cel mai numeros si cel mai sustinut partid din Republica Moldova, nu degiaba a fost ales de doua ori IN FRUNTEA STATULUI, a condus tara 8 ani la rind, la alegerile parlamentare din 2010 a obtinut peste 40% din voturile cetatenilor, acum tu zici ca nu e nici partid, cum dar a fost ales de majoritate, tu sau esti prost sau te prefaci intentionat, ce tiau facut comunistii, tia fost rau in timpul guvernarii lor!? Mie nu. Acum daca sincer ma simt mai sarac de cit eram citiva ani in urma, unde lucrez eu, imi povesteau colegii cum in acesti ani, pe timpul guvernarii comuniste primeau atobuze noi iar in ultimii 4 ani nimic, asta e doar un punct, dar cit bine au facut pentru tara nu imi ajunge sa scriu aici, dar si in zadar, nu o sa ma intelegi.

Ianuarie 15, 2014 at 21:58 Răspunde
 
Dima

Of, nimic nu am inteles, ce fel de grafic e acesta si ma indigneaza faptul si cine tia dat dreptul se scrie Mold/rom, ai decis pentru toti ca moldovenii si romanii sunt la un loc, te gresesti, politica asta a romaniei de ocupare la bine nu va aduce. De la o bucata de pamint dintre dunare si carpati sia marit teritoriile de 3 ori si ia deznationalizat pe toti imprejur facindui romani, cu acelasi succes pot sustine ca toti romanii nu sunt alceva decit moldoveni si natiunea de roman este una sintetica care asa si este, tot acest lucru se face in favoarea statului vecin, adica cei care lucreaza la timpul sunt tradatori si dezinformatori, care propagandeaqza deznationalizarea si care trebuie pedepsiti dupa legea cu privire la securitatea statului.

Ianuarie 15, 2014 at 21:41 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog