BlogPost.Timpul.md
20.12.2013

Putin a înţeles în sfârşit răul pe care l-au făcut comuniştii. Voronin şi Tckackiuc nu mai au acum nici un aliat în Rusia

 
Bloggeri / autori

Gabriel Calin

 
 

Nu mă voi referi aici la detaliile istorice, pentru că adevărul istoric este unul şi nu sunt eu cel mai bun expert în materia atrocităţilor regimului comunist, ci mă voi referi mai degrabă la efectele pe care le are declaraţia de ieri a lui Vladimir Putin, prin care a recunoscut impotenţa şi mediocritatea comuniştilor-plagiatori.

Aşadar, declaraţiile fără precedent ale lui Vladimir Vladimirovici Putin,  făcute ieri în faţa presei, prin care a criticat dur ideologia comunistă, au pus, cel puţin, în dificultate Partidul Comunist din Republica Moldova. Or, Putin a dat de înţeles că ideologia comunistă este una furată stângaci de oameni subdezvoltaţi incapabili să producă ceva propriu, deci de nişte oameni cu care nu ar trebui să te legi. Indirect, Putin a dat de înţeles că şi acei care urmează ideologia comunistă sunt făcuţi din acelaşi aluat.

Acum mesajul electoral al PCRM care spune că unica direcţie corectă este Uniunea Vamala, nu este fortificat şi de o susţinere clară a PCRM din  partea principalei forţe politice din rusia – partidul “Единая Россия”, care condamnă regimul comunist.

Ce îi va face oare să creadă pe adeptii Uniunii Vamale că anume Voronin va duce moldovenii acolo, mai ales că Putin s-a arătat, mai nou, ca fiind un critic dur al fenomenului comunist şi ai urmaşilor acestora.

Putin şi-a lansat declaraţiile într-un moment nefericit pentru comuniştii moldoveni –  moment în care în Republica Moldova a apărut o alternativă a mişcării proruse brand-uite şi privatizate până acum doar de comunişti. Transfugii din PCRM  – Dodon şi  Mişin pe de o parte, Şelin pe de altă parte, se vor tehnocraţi, deci mai aproape de Putin, ar putea face front comun pe stânga, fără PCRM, iar Rusia ar putea investi anume în ei în viitoarele alegeri.

Asta ar genera migrarea electoratului comunist spre partidele celor 3, iar unele dintre voturile care vor “pleca” de la comunişti, s-ar putea regăsi şi în puşculiţa PD, PLDM, PL sau PLR,  care au o susţinere clară externă – EUROPA. Or, electoratul, votează în speranţa unei vieţi mai bune, iar atunci când un partid vine şi cu anumite dovezi de susţinere externă, acesta este mai credibil. Indecişii, la o adică, vor alege partidul care îi va convinge, iar asul rusesc din mâneca lui Voronin le-a fost confiscat ieri şi nu e clar încă la cine va ajunge. În schimb, partidele democratice au tatuat pe piept asul european. După Vilnius, nici măcar Europa nu li-l mai poate şterge. Astfel, între incertitudinea pro-rusă a comuniştilor şi calea europeană garantată a democraţilor, orice indecis normal la cap ar alege garanţia. Scopul final al celui care merge la urne este un trai decent şi nu contează ce limbă vor vorbi stăpânii.

Iată ca după declaraţiile de ieri ale lui Putin, comuniştii nu au aceste garanţii serioase, din contra, mitul a fost spulberat – Rusia nu mai mizează pe ei.

Kremlinul nu face nimic întâmplător, iar declaraţiile de ieri ale lui Putin trebuie să lă dea de gândit comuniştilor, care prin mila Ţarului sunt acum pentru Rusia doar nişte plagiatori-patetici…

Screen Shot 2013-12-20 at 12.09.57 PM

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
25.06.2014

Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO

 

Mulţi s-au grăbit să cadă în capcana liderului PLDM, după ce acesta a anunţat că vrea ca în noiembrie să ‎fie organizat un referendum privind includerea în Constituţie a scopului Moldovei de a adera la UE. L-au criticat în toate felurile pentru că vine iar cu iniţiative prosteşti de PR. Mai mult, Dodon şi-a bătut... (1 Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO )

24.06.2014

‎Filat și Recean fac curățenie în presă

 

Poliția politică a lui Recean și Filat se arată foarte preocupata de mine și de alți colegi. Am primit mai multe “avertismente” zilele acestea, dar unii au încercat să-mi transmită că dacă mă liniștesc și nu mai scriu nimic de Fiat, Recean și PLDM-ul lor corupt, voi fi lăsat în pace. Eu vreau să le... (0 ‎Filat și Recean fac curățenie în presă )

23.06.2014

Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM

 

Cel care încearcă să asocieze toate meritele pentru parcursul european al Republicii Moldova cu propriul nume, adică Vlad Filat, demonstrează pe zi ce trece exact contrariul. Or, anume el este cel care calcă în picioare, fără pic de remuşcare pe obrazu-i gros ca scoarţa stejarului secular de pe sigla partidului, tot ceea ce înseamnă valori... (4 Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog