BlogPost.Timpul.md

Europa înjurată în troleu

troleu1

E suficient să se producă un conflict pe palierul cotidianului ca frustrările generate de politică şi reprimate multă vreme să iasă la suprafaţă în doi timpi şi trei mişcări.

Mare-i grădina bizareriilor autohtone, stimaţi ascultători!

Eram deunăzi într-un troleibuz cînd taxatorul şi un omulean cu sacoşe mari s-au luat la sfadă.

Taxatorul era de părere că sacoşele omuleanului erau prea imense şi-i cerea bani pentru bagaje, pe cînd omuleanul începuse să strige că nu va plăti nici un bănuţ, că are voie să care cîte sacoşe vrea. Cearta dintre taxator şi omuleanul cu sacoşe a degenerat într-un schimb urît de înjurături. Cei doi făceau spume la gură, răcneau cuvinte murdare, îşi aruncau ameninţări şi chiar voiau să iasă la staţie pentru o razborkă.

Era un spectacol fantasmagoric, iar cei doi nu mai ţineau cont de pasagerii care îi chemau la ordine.

La un moment dat, taxatorul spuse cu scîrbă: „Şî tu mai vrei în Europa, măi prostule?” Iar omuleanul cu sacoşe, boldindu-şi ochii, crispat de un rictus răutăcios, începu să urle că îşi bagă picioarele în Europa, că lui Europa nu-i trebuie o veşnicie!

Aşadar, de la sacoşele imense s-a ajuns într-o clipită la beştelirea Europei. Halucinantă schimbare de macaz, nu?

Am reflectat apoi o vreme la episodul acesta dizgraţios. Mi-am dat seama că atît omuleanul cu sacoşele, cît şi taxatorul nu se numărau printre fanii Uniunii Europene. Taxatorul constatase că numai nişte proşti ca oponentul său ritos vor în Europa, iar atunci cînd omuleanul cu sacoşa a zis că-şi bagă picioarele în Europa, taxatorul nu a fost împotrivă. Da, ei se certau din cauza sacoşelor, dar ambii dispreţuiau Europa.

Episodul cu pricina e o dovadă elocventă că omul cotidianului, în ciuda aparentei sale îndepărtări de politică, rămîne profund influenţat de deciziile politicienilor. El poate o viaţă să nu spună nimic despre ceea ce fac cei de sus, dar e suficient să se producă un conflict pe palierul cotidianului ca frustrările generate de politică şi reprimate multă vreme să iasă la suprafaţă în doi timpi şi trei mişcări.

Dincolo de grijile cotidiene, dincolo de facturi, produse alimentare, sănătate, se mai întrezăresc nemulţumirile provocate de marea politică. Deşi s-au înjurat copios, taxatorul şi omuleanul cu sacoşe aveau ceva în comun: aversiunea faţă de Europa!

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog