- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Reuşita ţine mai mult de atitudine, decât de aptitudini!

Scris de: Editor la data Decembrie 19, 2013 @ 19:46 in Timp liber | No Comments

Cum se face ca, din milioanele de oameni din intreaga lume care frecventeaza salile de forta, sunt totusi atat de putini cei care reusesc sa obtina fizicul dorit ? E adevarat ca pentru a construi un fizic de invidiat, ai nevoie de mai multi factori favorabili : varsta, starea sanatatii, bagajul genetic, capacitatea de refacere dupa efort, alimentatie, stil de viata, conditiile de antrenament, etc… Dar cum se face totusi ca un tip cu bani…un tip care se antreneaza in conditii optime, cu aparatura de ultima generatie…arata banal dupa ani buni de antrenamente ? Si in acelasi timp, un alt tip care se antreneaza in conditii precare, reuseste totusi sa ajunga campion intr-o disciplina sportiva ? Ce face ca aceste diferente sa existe ?

Eu cred ca exista un alt factor destul de important pe care noi nu l-am luat in calcul….Factorul vointa ! Este factorul care face ca diferentele intre indivizi sa fie atat de mari…Atitudinea face diferenta, atat in sala de forta, cat si in viata in general ! O atitudine potrivita si o vointa iesita din comun, a facut ca noi sa-i cunoastem pe : Mike Tyson, Michael Jordan, Carl Lewis, Maradona, Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger… Daca mergi la sala sa pierzi timpul aiurea…stai de vorba cate 10 minute intre serii, nu te astepta sa-ti dezvolti un trup impresionant prea curand ! Transformarea fizica, fie ca vorbim despre o crestere in masa musculara, fie ca vorbim de slabit…este mai mult o chestie de atitudine, decat de aptitudini !

Avem la indemana foarte multe exemple de oameni care au pornit de jos…si au ajuns totusi in varf… Mike Tyson nu a avut nimic, nici macar o familie care sa-l ajute cu un sfat, si cu toate astea, a muncit si a ajuns unul dintre cei mai buni boxeri din toate timpurile (dupa parerea mea, cel mai bun..). Arnold Schwarzenegger s-a nascut intr-un sat sarac din Austria…intr-o familie normala…dar asta nu l-a oprit sa ajunga cel mai bun culturist din istorie…ba a reusit chiar sa ajunga unul dintre cei mai buni actori de actiune…Ba chiar a intrat in politica ! Este oare doar o coincidenta ?

sursa: sportfactor.ro [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/12/19/reusita-tine-mai-mult-de-atitudine-decat-de-aptitudini/

URLs in this post:

[1] sportfactor.ro: http://sportfactor.ro/

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.