BlogPost.Timpul.md

Abundenţa de medicamente din farmacii este în avantajul nostru?

patient-safety_155003654

De curând am intrat într-o farmacie şi a fost pentru prima  dată când sutele de produse colorate mi-au atras atenţia. Am văzut toate rafturile pline cu plicuri, pliculeţe, cutiuţe, cutioare, borcănele, borcănaşe, unele mai colorate decât altele, având  sute de nume pompoase şi cel puţin aberante. La început, m-am gândit că toate acestea sunt medicamente. Dar bineînţeles că mă înşelasem – nu erau medicamente, toate erau  suplimente alimentare. Pe ele scria clar: ““Atentie! Acesta este un supliment alimentar!”. Aceste suplimente alimentare depăşeau numeric medicamentele. O persoană naivă…uşor de păcălit…ar putea vedea această diversitate de produse ca pe o  “binecuvantare”! O persoană cu o integigenţă sub medie probabil ar gândi; “În sfârşit, am acum la îndemână o pasilă pentru orice”! Eu văd această  falsă diversitate ca pe o afacere inteligentă, care se dezvoltă tot mai mult, bazându-se pe naivitatea, lipsa de educaţie şi slăbiciunile oamenilor.

Faptul că există o pastilă pentru orice, este o tactică înşelătoare a celor din spatele afacerilor cu medicamente, intenţia acestora de a inocula omului sănătos falsa idee că, pentru a fi sănătos şi fericit, va trebui să accepte medicamentele în viata lui. De ce spun asta? Afacerea cu medicamente este o afacere de milioane de dolari în întrega lume şi…ca orice altă afacere…va trebui să scoată profit! Dar să revenim la aceste suplimente alimentare (cum le spun ei)…

Ce sunt de fapt aceste suplimentele alimentare? Sunt medicamente uşoare pentru diferite alergii, impotenţă, oboseală, apatie, stress, durere, iritaţii, agresivitate, infertilitate, insomnii – ba chiar există o pastilă pentru o banală stare de proastă dispoziţie! Cum s-a ajuns la asta? Eu imi aduc aminte că în urmă cu 15 – 20 de ani, atunci când cineva intra într-o farmacie, nu avea zambetul pe buze; omul, fiind bolnav, era implicit şi supărat! Recent am văzut o domnişoară, cu braţul plin de medicamente – tocmai suna pe cineva (membru din familie, probabil) şi cu braţul plin de medicamente şi cu un zâmbet larg pe faţă, îl intreba pe interlocutorul de la telefon: “Ce-ţi iau, ai nevoie de ceva? Sunt la farmacie! ”. Nu-mi venea să cred că fusesem martor la aşa ceva – femeia parcă suna de la Tokyo, de la Disneyland…parcă l-ar fi întrebat pe cel de la telefon dacă vrea cumva vreun suvenir!

Federal-Drug-Prices-in-VA-and-DoD

Cum a ajuns omul de rând să fie client fidel al farmaciilor? Cum au ajuns oamenii sănătoşi să devină consumatori înrăiţi de medicamente? Cum a luat naştere acest fenomen ciudat, care îl face pe omul sănătos să nu mai asocieze medicamentele cu boala? Cum e posibil ca telespectatorul să fie influenţat de o reclamă la televizor – reclamă din care reiese cât se poate de clar că actorul (cuplul celebru – ştiţi voi care!) încearcă să-ţi inoculeze ideea că nu poţi fi fericit decât dacă cumperi medicamente?  Probabil că unii oameni cred că această abundenţă de medicamente a luat naştere dintr-o  grijă pentru pacient… Eu nu cred aşa ceva. Cei din spatele afacerilor cu medicamente vor exploata tot timpul slăbiciunile oamenilor (frica de boală), aducând mereu pe piaţă cât mai multe produse diferite, în tot felul de ambalaje colorate şi cât mai atrăgătoare.  Pe afişele reclamelor la medicamente, apar tot timpul oameni fericiţi, frumoşi şi zâmbitori! Nu ţi se pare ciudat? Câte reclame în care să arate vreo persoană mutilată de durere ai văzut? Nu prea multe aşa-i? Poţi fi fericit atunci când eşti bolnav? Nu cred…

pillsdrugs

În pauza de publicitate al filmului de seară, avem ocazia să vedem cel puţin 4-5 reclame la medicamente. Apare un medicament nou aproape în fiecare zi – bineînţeles, mai bun decât cel dinaintea lui (aşa spun ei adesea!). Majoritatea oamenilor au impresia că aceste suplimente noi apar cu scopul de a-i ajuta – ei nu se gândesc nici o clipă că aceste produse apar doar cu scopul să se vândă! Fenomenul “LACOMIE” şi minciuna au stat tot timpul la baza comerţului – istoria ne-o arată! Ai uitat că, pe lângă efectele “benefice” ale medicamentelor, există şi reacţii adverse ale acestora şi zeci de posibile efecte secundare grave? Scrie pe ele acest lucru, nu l-am inventat eu acum – vei afla citind prospectul! Aceste suplimente alimentare nici măcar nu tratează cauza, ci doar simptomele – doar oferă o stare de bine, doar pentru o perioadă scurtă de timp!

Ce ne facem dacă pe viitor, toată lumea va lua pastile pentru o simplă stare de proastă dizpoziţie? O să întoarcem acasă de la o înmormântare, zâmbind ca proştii? Cum avem un sentiment care nu ne place, dăm repede buzna în farmacii să luam “ceva” care să contracareze starea de discomfort care ne încearcă! Ce-i asta, circ fără bani? Chiar nu mai avem deloc gândire critică? Ce-o să devenim pe viitor? O generaţie de zombi, fără sentimente? Deja îmi pot imagina cum o să umblăm probabil pe stradă fără nici-o expresie pe faţă, precum Terminator! Sau ca în filmul “Equilibrium” (film ce prezintă o lume aparent perfectă, în care dacă îndrăzneai să ai sentimente, erai vânat). Oare nu e normal ca, pe lângă stările de bucurie şi fericire, să mai fim şi supăraţi din când în când – să avem câte o migrenă? Oare durerea, supărarea, depresiile, starea de proastă dispoziţie sau oboseala – nu sunt toate astea stări normale, nu asta ne defineşte pe noi – fiinţe superioare animalelor? Nu asta ne face ceea ce suntem – oameni? Chiar trebuie să fugim repede la farmacie, de fiecare dată cand ne doare puţin capul? Eu cred că, dacă avem întradevar nevoie de un medicament, acesta ar fi unul pentru ignoranţă  – doar un astfel de medicament va putea spulbera norul de aroganţă şi falsă empatie ce pluteşte deasupra noastră! Sau ne-au învins deja maneaua, berea la 2 litri, seminţele sparte pe capotele maşinilor din faţa blocului şi micii oferiţi gratis de partidele politice?

sursa: sportfactor.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Laticia

This arlcite is a home run, pure and simple!

Iunie 9, 2014 at 21:33 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog