BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net18.12.2013

PLR a început cu stângul, dar în mod democrat

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Duminică s-a desfășurat Congresul de constituire a Partidului Liberal Reformator din Moldova, compus din politicieni și membri care l-au părăsit pe Mihai Ghimpu și organizația politică a acestuia.

Deși mulți se așteptau la surprize și relansarea în politică a lui Ion Sturza, cu toții am văzut că totul a rămas la fel, iar viața politică din Moldova practic nu s-a mișcat cu nimic prin formarea unei noi formațiuni cu viziuni liberale, care va trebui să împartă acele 9% de electorat liberal din țară cu Partidul Liberal, de unde au plecat.

PLR a început cu stângul anume prin faptul că a ales în calitate de președinte o persoană cu vârsta prea înaintată, despre care se cunoaște multe și se poate șantaja în orice clipă. Cu siguranță Mihail Fiodorovici Ghimpu, precum și Anatol Șalaru prin intermediul portalului său de știri, au pregătite materiale care-l vor da de gol și-l vor băga în scorburi pe alesul președinte al PLR, Ion Hadârcă. Toate vor apărea în campanie, inclusiv inventarul sticlelor de divin băut de fostul liberal nereformat, ales în fruntea noului partid.

Un moment care a plăcut la majoritatea a fost actul de democrație, prin alegerea președintelui pe calea votului secret. Această procedură a întins lucrările Congresului, dar putem spune că, deși s-au împușcat în picior prin alegerea în fruntea partidului pe cine nu trebuia, măcar au făcut-o în mod democrat.

Cu privire la votare și rezultate, aș comenta aici că prea mare a fost numărul buletinelor de vot nevalabile și prea mare numărul buletinelor de vot în care candidatul învingător a fost Vitalie Marinuța. Rezultatul votului transmite: 1. deja o concurență în partid pentru funcția de președinte; 2. Marinuța câștiga alegerile și avea mai multe voturi decât Hadârcă, fapt pentru care au decis să anuleze câteva sute de buletine. Însă, dacă într-adevăr au fost atâtea buletine nevalabile, atunci acest semn ne spune că din cei prezenți au fost mai mulți obligați să vină, sau plictisiți de politica moldovenească, iar la vot au stricat buletinul, ca atunci când sunt alegeri parlamentare și cineva scrie pe buletin „Chuck Norris – VOTAT”.

Ieri, la emisiunea înPROfunzime, de la ProTV Chișinău, Ion Hadârcă a anunțat că pentru luna martie 2014 este deja preconizat un Congres extraordinar. Astfel, așteptările pentru data de 15 decembrie 2013 s-ar putea realiza în luna martie, dată la care Ion Hadârcă va fi schimbat cu un alt președinte, iar din lista candidaților nu-l putem exclude pe Ion Sturza, sau chiar pe Vitalie Marinuța, actualul ministru al apărării. Până în martie au rămas câteva luni furtunoase, în care încep campania electorală, iar noua formațiune trebuie să treacă toate procedurile legale pentru înregistrare.

vox.publia.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog