BlogPost.Timpul.md

Telefonul mobil, un pericol pentru sănătatea copiilor noştri

child3

Nu-i aşa că recunoşti scenariul: copiii noştri, unii dintre ei cu vârste mai mici de nouă ani, au ajuns să petreacă foarte mult timp vorbind la telefonul mobil. Ceea ce mulţi dintre noi nu realizăm este numărul din ce în ce mai mare de copii afectaţi de cancer, mai exact cancer al creierului.

Autorităţile în domeniul sănătăţii australiene au devenit conştiente de aceste riscuri şi sunt foarte îngrijorate de legătura dintre cancer şi timpul petrecut latelefon. Astfel că asociaţia guvernamentală ce protejează sănătatea, Australian Radiation Protection, a emis un avertisment în ceea ce priveşte expunerea copiilor la radiaţiile emise de celulare.

Câţi copii sunt afectaţi cu adevărat?

Mai mult de 25% dintre copiii de nouă ani şi 3 din 4 adolescenţi folosesc telefonul mobil cu regularitate. Părinţii sunt sfătuiţi aşadar să limiteze accesul copiilor la celulare, educându-i în privinţa riscului crescut de radiaţii.

Cercetările efectuate până acum în domeniu demonstrează efectele nocive asupra copiilor şi justifică îngrijorarea autorităţilor cu privire la sănătatea lor. Joe Moskowitz, director al centrului pentru familie şi comunitate (Center for Family and Community Health at Berkeley’s School of Public Health), e de părere că studiile oamenilor de ştiinţă au dovedit creşterea incidenţei de cancer la copii după o utilizare îndelungată a telefoanelor mobile. Cercetările însă continuă.

Şi cei de la asociaţia European Community’s Framework Program sunt de acord. Studiul finanţat de ei, MOBI-KIDS, are scopul de a atrage atenţia asupra legăturii dintre folosirea în exces a diverselor tehnologii de comunicare şi riscurile de tumori şi alţi factori de risc la persoanele tinere.

La studiu au participat peste 2.000 de tineri din 26 de ţări, cu vârste cuprinse între 10 şi 24 de ani, şi au fost incluse atât persoanele afectate de tumori la creier, cât şi cele perfect sănătoase. Informaţiile prelevate sunt îngrijorătoare: incidenţa tumorilor cerebrale e în creştere.

Cum reducem timpul petrecut la telefon? 
Iată câteva recomandări simple:

  • Ţineţi telefonul cât mai departe de zona capului
  • Poziţionaţi degetul mare astfel încât acesta să constituie o barieră între urechea vostră şitelefon

Limitarea  accesului la celulare este un aspect extrem de important atunci când este vorba de copii, întrucât ei au creierul mai mic, ceea ce înseamnă că au mai mult ţesut conductor şi că absorb de trei ori mai multe radiaţii decât un adult.
Radiaţiile provenite de la telefoanele mobile au fost clasificate de către Organizaţia Naţională de Sănătate ca fiind cancerigene şi au fost incluse în aceeaşi categorie cu anumite pesticide, metale grele, dar şi emisiile provocate de motoarele diesel. Nu v-aţi lăsa niciodată copiii să se joace cu pesticide, metale grele sau reziduuri de motorină, nu-i aşa?

Este foarte important, aşadar, să luăm cunoştinţă de aceste riscuri şi să ne protejăm copiii.

Autor: Alexandra Necula

Sursa: naturalnews.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog