BlogPost.Timpul.md

Frumusetea de-a lungul timpului

marilyn-monroe-photos-stolen-before-prague-exhibition

Este greu de crezut că în trecut femeile erau celebrate pentru frumuseţea lor naturală şi că cele slabe nu prea faceau parte din această categorie.

De fapt, standardele de frumuseţe au trecut prin schimbări dramatice de-a lungul a sute de ani. Descoperă-le şi tu.

Perioada Renaşterii

Corp
În acea perioadă, femeia ideală era mai voluptoasă decât în oricare alte timpuri şi era apreciată pentru naturaleţea corpului. După standardele din ziua de astazi ar fi putut fi considerată supraponderală.

Look
Cu cât femeile aveau părul mai blond, cu atât erau mai apreciate. În plus, tenul deschis la culoare şi buzele roşii (pentru a le colora foloseau pigment roşu) erau considerate sexy.

Era Victoriană

Corp
Spre deosebire de femeile renascentiste, cele victoriene erau conştiente de corpul lor. Sexy însemna o talie cât mai subţire şi pentru asta erau nevoiete să poarte corsete care le strângeau atât de tare că abia puteau respira şi le era imposibil să se aşeze. Ba mai mult, femeile îşi rupeau coastele pentru a putea obţine o talie de viespe. Cât despre stil, erau foarte populare jupoanele stratificate, cercurile şi busturile scoase în evidenţă.

Look
Modestia era cuvântul-cheie când venea vorba despre machiaj. Machiajul strident era considerat vulgar şi rezervat prostituatelor. Unele religii chiar proclamau produsele de frumuseţe ca fiind unealta Diavolului.

Anii ‘20

Corp
În acea perioadă femeile îşi doreau un corp androgin, de aceea purtau haine largi care contrastează cu imaginea victoriană. Nu ne putem imagina că bărbaţii zilelor noastre ar aprecia asta, dar unele dintre femeile din acea perioadă îşi legau sânii cu benzi pentru a arăta ca un băiat.

Look
Mergând pe aceeşi idee de masculinitate, tunsoarea bob şi buclele retro lipite de cap erau în trend. Machiajul strident nu mai era considerat vulgar, ci sexy. Şi pentru ca tenul să pară cât mai pal foloseau pudra, iar sprâncenele erau pensate arcuit, subţiri şi intens colorate.

Anii ‘30 – Anii ‘50

Corp
Femeile încep să fie tot mai atente la ceea ce mănâncă. Accentul este pus pe braţe şi picioare, iar casele de modă Chanel şi Dior au început să creeze haine care să le pună în valoare feminitatea.

Look
Coafurile au devenit mai feminine, iar nuaţele părului se schimbau în funcţie de starul preferat în acel moment. Jean Harlow a făcut un trend din părul platinat, Rita Hayworth a devenit populară cu nuanţa ei de roşu şi, nu în ultimul rând, Marlene Dietrich era o brunetă veritabilă. Cât depre machiaj, în sfârşit femeile au renunţat la tenul palid şi foloseau fonduri de ten apropiate de nuanţa naturală.

Anii ‘50


Corp
Formele pe care le afişau staruri precum Marilyn Monroe şi Grace Kelly erau de dorit. Femeile din acea perioadă şi-au făcut un scop din a atrage bărbaţii şi a întemeia o familie, iar în acest sens erau învăţate să se îmbrace pentru a fi cuceritoare. Regula numărul unu era să nu părăsească locuinţele fără a fi aranjate.

Look
Părul se purta tuns destul de scurt, aproape de umeri şi ondulat, de aceea bigudiurile erau cele mai bune prietene ale femeilor din acea vreme. În ceea ce priveşte tenul, scopul era să aibă un aspect perfect, în nuanţa piersicii.

Anii ‘60


Corp
În această perioadă femeile erau obsedate să fie cât mai slabe. Erau în trend accentele hippy (accentul se punea pe pace şi iubire, nu neapărat pe stil şi frumuseţe), iar fustele mini au devenit din nou populare.

Look
Stilul hippy punea accentual pe naturaleţea părului. De asemenea, se purtau tunsorile scurte, care nu necesitau o atenţie deosebită. Ochii erau evidenţiaţi cu gene false şi cât mai multă mascara (genele de păianjen).

Anii ‘70


Corp
Femeile sunt din ce în ce mai slabe şi e oficial: slabă este egal cu sexy. Hainele nu evidenţiau formele, iar fusta mini din anii 60 s-a transformat în micro.

Look
Farrah Fawcett a revolutionat modul în care femeile îşi coafau părul.  Părul lung, tuns în trepte, a devenit  foarte trendy.  De asemenea, tenul arămiu a devenit foarte popular, la ca şi saloanele de bronzat şi autobonzantele.

Anii ‘80


Corp
Exerciţiile aerobice le ajutau pe femei să se menţină în formă, fără a părea prea musculoase. Culorile puternice, neon, şi hainele din material sintetice erau doar câteva dintre tendinţele momentului.

Look
Există două lucruri care definesc anii ’80: părul cu volum şi fixativul. Cu cât mai mare volumul, cu atât mai bine. Machiajul în culori puternice, exagerat, eyelinerul  şi genele stufoase erau foarte în vogă.

Anii ‘90


Corp
Modele precum Kate Moss au perpetuat standardele unei siluete subţiri. Tot în această perioadă a luat naştere stilul grunge. Pe de altă parte, s-a păstrat stilul anilor 80, doar că a mai fost adăugată şi lycra. În plus, se purtau bluzele scurte, care descopereau abdomenul şi piercingurile.

Look
Coafura lui Jennifer Aniston din serialul “Friends” era foarte populară, dar şi tunsoarea bob şi bretonul. Kate Moss reprezenta idealul androgin şi multe femei au abordat un machiaj minimalist.

Anii 2000 – prezent


Corp
Femeile au mult mai multe opţiuni decât înainte  şi încă se chinuie să aibă un corp imposibil de subţire. Acum, mai mult decât oricând, preţul frumuseţii este foarte mare, mai ales că operaţiile estetice sunt pe val. Imprimeurile florale, animal print-ul, accentele masculine şi jeanşii skinny sunt principalele tendinţe ale acestei perioade.

Look
În ceea ce priveşte părul şi machiajul, nu există un mare trend. Totuşi extensiile de păr oferă femeilor posibilitatea de avea lungimea şi volum dorit. Femeile pot opta pentru un machiaj natural sau accentuat (smoky eyes), în funcţie de momentul zilei şi evenimentul la care participă.

sursa: csid.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog