BlogPost.Timpul.md

CURAJUL lui Saakașvili: „URSS a construit drum de beton ca tancurile ruse să intre în România. Le era indiferent de moldoveni”

Președintele Georgiei care și-a încheiat recent mandatul, Mihail Saakașvili, a fost duminică la Chișinău pentru a participa la Congresul VI al PLDM. Dincolo de susținerea politică acordată liberal-democraților, Mihail Saakașvili a avut un discurs curajos și a spus lucrurilor pe nume în ce privește situația R. Moldova și a Georgiei, dar și a Ucrainei în raport cu Federația Rusă.

·Statele noastre (Georgia și R. Moldova – n.r.) se aseamănă în mare parte prin faptul că am fost la fel de asuprite. Ne-au agățat greutăți atât de grele, încât să nu putem fugi niciodată nicăieri și nici măcar să ne ridicăm în picioare. Ne-au făcut autonomii. Nouă ne-au luat teritorii, vouă v-au luat munții și ieșirea la mare, pentru că știau că R. Moldova, la fel ca și țara mea, nu va accepta să rămână ocupată și va înțelege că locul ei este în Europa. Noi am stat pe loc timp de nouă ani după destrămarea URSS, dar acum am înțeles că trebuie să mergem mai departe.

·Când am venit pentru prima dată în R. Moldova, am văzut un popor deosebit și o guvernare de groază care nu i se potrivea deloc. Nu sunt compatibile stelele europene și secera și ciocanul. Secera și ciocanul se potrivesc stelei sovietice, nu stelelor europene.

·Un timp, Georgia era cea mai coruptă și criminală țară din spațiul postsovietic. Am reușit să urcăm de pe locul 138 pe locul opt în topul țărilor cu cele mai bune condiții de desfășurare a afacerilor. Astăzi, potrivit datelor Uniunii Europene, Georgia este una dintre cele mai puțin corupte țări din lume. Mai puțin coruptă chiar decât Germania, Elveția.

·Astăzi, în R. Moldova există o echipă guvernamentală dintre cele mai bune. Sunteți mai buni decât noi. Nu trebuie să vă temeți de presiunile Rusiei. De când Rusia a introdus embargo pentru produsele georgiene, economia noastră a crescut de trei ori. Ucraina se scuză astăzi că nu are încotro, pentru că depinde de Rusia. În Georgia, cei care au constituit opoziția mea și care au venit astăzi la guvernare m-au acuzat că voi distruge economia națională prin politica externă promovată. Astăzi, ei declară cu mândrie că noi nu depindem deloc de Rusia. Nu trebuie să depindem de nimeni, decât de noi înșine.

·UE spune: vă vom permite circulația fără vize, vă vom oferi subsidii, vă vom repara drumurile. Am mers pe drumul de beton construit de URSS, el a fost construit pentru ca tancurile ruse să intre în România. Le era indiferent de moldoveni. UE construiește adevărată infrastructură, adevărate școli, universități, drumuri. Ceilalți ne amenință că, dacă nu venim să ne înțelegem cu ei, vor distruge totul. Ne invită să mergem în cartiere întunecoase la 3 de noapte, ca să ne înțelegem. Noi nu mai mergem la nicio înțelegere cu ei fără protecția UE. Dacă ne vom duce la înțelegeri, vom lua cu noi UE. Unica posibilitate pentru țări mici ca ale noastre este ca, atunci când mergem la discuții cu huligani mari ca Rusia, să avem prieteni mari ca UE.

·Țara voastră are un viitor frumos. Noi demult suntem în căutarea unui partener. Este complicat când rămâi singur. Ucraina a făcut un pas înapoi. Viitorul UE se scrie astăzi nu la Kiev, Moscova și, din păcate, nici la Tbilisi, ci la Chișinău. Cu siguranță vom bea împreună șampanie și e de dorit să fie moldovenească.

Sursa: http://barzilaiendan.wordpress.com/2013/12/11/adevarul-doare-dar-elibereaza/

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog