BlogPost.Timpul.md

Ce cauzeaza pofta de mâncare în exces?

copii obeyi

Pentru unii dintre noi, intreaga viata pare sa fie o lupta continua cu apetitul pentru mancare. Diete, retete minune, efectul yo-yo, toate aceste consecinte ne sunt cunosute deja. Insa cum ar fi daca am stii si cauza pentru care pofta noastra de mancare reuseste sa invinga orice incercare de disciplinare?

Raspunsul vine, ca de obicei, de la cercetatori. Studii efectuate de catre oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Colorado au relevat o legatura semnificativa intre bacteriile intestinale si apetitul alimentar exagerat.
Acestea sustin teoria conform careia microrganismele de natura vegetala din intestin cresc pofta de alimentare si provoaca starea de anxietate dinaintea unei gustari.

Un exemplu relevant este cel al persoanelor cu probleme de obezitate care au in intestin o categorie de bacterii aparte fata de cei fara asemenea probleme. O trasatura care ii diferentiaza pe cei cu predispozitie spre obezitate este cea a numarului mai mic al tipurilor distincte de bacterii din corp.

In intreg corpul uman exista mai multe celule microbiene decat celule ale creierului, iar primele au capacitatea de a „tortura” organismul in situatii de „stres” precum perioada in care asteptati sa comandati la restaurant.

Savantul Rob Knight, impreuna cu echipa sa, a investit timp si resurse financiare pentru a observa comportamentul unor populatii mari de bacterii, cum ar fi cele din stomacul omului. In consecinta, au realizat un atlas al corpului uman cu ajutorul caruia au demonstrat ca tipurile de bacterii pe care le detinem in organism au caracteristici specifice in functie de organul care le gazduieste.

Stomacul, desi cunoscut ca fiind unul dintre cele mai puternice organe, este locul de depozitare a peste 120 de tipuri de bacterii. In secolul al-XXI-lea, cercetarea bacterilor din interiorul corpului uman a devenit la fel de profitabila ca studiul celulelor stem pentru dezvoltarea domeniului de sanatate.

sursa: one.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog