BlogPost.Timpul.md

10 secrete ale oamenilor “cu voinţă de fier”

success concept

Conform cărţii „10 Secrets of Extraordinary Willpower: Eat Less, Drink Less, and Claim the Live You Deserve” (10 secrete ale oamenilor cu voinţă extraordinară: Mănâncă mai puţin, bea mai puţin şi pretinde viaţa pe care o meriţi), care va fi publicată în 2014, voinţa este o calitate esenţială, pe care trebuie să ne-o dezvoltăm neîncetat pentru a avea viaţa pe care ne-o dorim, informează huffingtonpost.com.

Conform autoareai, voinţa nu este o trăsătură cu care ne naştem, ci ea se învaţă, se defineşte, pentru a face diferenţa între un amator şi un profesionist. Mai jos, găseşti o serie de caracteristici specifice acelor persoane care reuşesc tot ce-şi propun în viaţă.

1. Defineşte clar ceea ce îţi doreşti

Cum poţi să ştii dacă cedezi tentaţiei sau rezişti eroic dacă nu îţi dai seama exact ceea ce îţi doreşti? Cu cât ştii mai clar care sunt ţelurile tale, cu atât poţi lăsa mai puţin loc negocierii interioare, care este cel mai mare duşman al voinţei.

Primul pas spre a avea mentalitatea unei perosane învingătoare este de a avea cea mai clară percepţie asupra vieţii pe care ţi-o doreşti şi motivele pentru care îţi doreşti ca aceasta să se schimbe. Asta te va ajuta să decizi ce acţini trebuie să faci şi ce trebuie să eviţi.

2. Crede că poţi
Este clar că nu poţi avea un control absolut asupra vieţii tale, însă ceea ce poţi face este să ştim ce tip de comportament ne aşteptăm să avem în anumite situaţii. Tot ceea ce tu crezi despre tine se reflectă în viaţa reală, deoarece alegerile şi faptele sunt cel mai mult inflenţate de gândurile fiecărei persoane.

Dacă ai gândit despre un anumit proces că este prea dificil, atunci te vei comporta în consecinţă. Neîncrederea ne ajută să nu depunem prea mult efort. Dacă tu crezi că vei învinge, atunci vei căuta toate modalităţile pentru a-ţi atinge scopurile.

3. Rezolvă-ţi problemele, nu te da bătut înainte de luptă
Schimbările sunt inconfortabile pentru oricine, astfel încât cele mai multe persoane care îtâmpină un obstacol sunt gata să capituleze înainte ca lupta să înceapă, văzând în asta o scuză pentru a lăsa lucrurile la fel ca înainte.

Persoanele care au voinţă îşi iau timpul necesar pentru a descoperi cele mai bune soluţii pentru a depăşi impasul. Cu practică, oricine poate face din rezolvarea problemelor o provocare, ceea ce este distractiv decât a se da bătut.

4. Asumă-ţi complet responsabilitatea
Cel mai uşor mod de a cădea în capcana unui raţionament nesănătos este să dai vina pe circumstanţe şi alte persoane, atunci când întâmpini probleme sau greşeşti cu ceva.

„Eu singur sunt răspunzător pentru acţiunile mele, obiceiurile mele şi viaţa mea” ar trebui să fie motto-ul tău. Nu contează cum ai fost crescut sau ce fel de zi ai avut, în loc să cauţi o scuză, îndreaptă-ţi atenţia către modul în care poţi reuşi şi merge mai departe cu decizii şi acţiuni sănătoase.

5. Fii pregătit pentru a plăti un preţ
Atunci când ne temem de durerea pe care ne-o poate provoca o schimbare, ne blocăm în interiorul zonei noastre de confort, adică printre obiceiuri, gânduri, sentimente şi comportamente familiare.

Oamenii cu voinţă extraordinară ştiu că vor îndura un anumit nivel de disconfort pentru a obţine ceea ce îşi doresc. Aceştia înţeleg că a se îndepărta de zona lor de confort reprezintă o simplă unelată a procesului de schimbare.

6. Fii sincer cu emoţiile tale
Emoţiile ne ajută să navigăm prin viaţă. Aşa cum spunea Albert Einstein, „nemulţumirea este primul pas către progres”. Atunci când îţi laşi sentimentele să iasă la lumină, vei fi conştient de nevoile tale, de dorinţele tale în viaţă şi te vei focusa pe a face îmbunătăţiri în această direcţie, decât spre a le evita.

7. Fii deschis către posibilităţi pozitive 
Creierele noastre funcţionează precum un filtru: se agaţă de toate experienţele negative pe care le-am avut, pe care le consideră “experienţă de viaţă”, pe când pe cele pozitive le trece la categoriile “noroc” şi “coincidenţe”. Psihologii numesc asta negativitate părtinitoare şi toate persoanele suferă, într-o anumită măsură, de această “afecţiune”.

Când devenim conştienţi de această predispoziţie, devine mult mai uşor să decidem ce funcţionează şi ce facem corect, un element motivaţional esenţial pentru a merge mai departe cu planurile tale.

8. Iubeşte-te necondiţionat
Multe persoane cred că putem ajunge să ne placem mai mult dacă ne pedepsim prin diete sau rutine care nici măcar nu ne fac plăcere. Acesta nu este cel mai bun mod de a trăi şi ne face să fim mult prea indulgente cu noi de îndată ce credem că am îndurat suficientă tortură.

Pntru a ne forma obiceiuri plăcute, o componentă de bază este plăcerea. Am fost crescuţi să credem că să munceşti din greu, să mănânci sănătos şi să faci antrenamente epuizante nu este plăcut. Ceea ce uităm cel mai des este că obiceiurile sănătoase şi acţiunile productive pot deveni foarte uşor plăcute atunci când ni le proiectăm în acest fel.

Pentru a-ţi întări încrederea în tine, încearcă să găseşti modalităţi sănătoase şi plăcute pentru a începe să te iubeşti necondiţionat.

9. Focusează-te pe valori, nu pe perfecţiune
Atunci când ne dorim perfecţiune, ne încorsetăm în reguli pentru a menţine un fals control, ceea ce conduce la teama de a face greşeli.

Perfecţiunea este un joc sortit eşecului, iar atunci când facem inevitabil greşeli, pentru că suntem umani, experimentăm o criză de încredere, inutilitate sau ruşine.

Atunci când renunţăm la perfecţiune şi ne focusăm pe valori, care să ne definească cel mai bine, putem să învăţăm ceva din erorile noastre. Asta promovează înţelepciunea, îmbunătăţirea şi creşterea. Devenim mai buni cu timpul dacă ne dăm seama cum un anumit comportament ne-a influenţat experienţa de viaţă şi devine mai uşor să ne orientăm deciziile în consecinţă.

10. Nu-i judeca negativ pe ceilalţi pentru că au ceea ce tu îţi doreşti
Este mult mai uşor să-i criticăm pe ceilalţi decât să ne urmăm idealurile în viaţă, însă din cauză că suntem ocupaţi să judecăm, să criticăm şi să comparăm, nu mai avem timp şi energie pentru a ne face propriile vieţi minunate.

Priveşte obiectiv la succesul unei alte persoane, admiră muca pe care a depus-o pentru a ajunge aolo şi foloseşte asta ca inspiraţie. Mai bine decât să-i denigrezi pe ceilalţi pentru că au ceea ce tu îţi doreşti, mai bine ne canalizăm energia pentru a descoperi ce ne dorim în viaţă şi cum putem obţine aceste lucruri.

sursa: one.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog