BlogPost.Timpul.md

Iar la nunta mea, va cădea o stea

 
Bloggeri / autori
 

Am și eu un vis! Vreau să fac o nuntă moldovenească! Una de la care toată țara ar muri de invidie. Doar că, nu-mi ajung bani! Și nu pot să spun că nu muncesc, pur și simplu banii în Moldova nu se fac muncind. În Moldova, în genere, muncesc doar proștii. Cei deștepți nu muncesc, ei apelează la cumătri, neamuri, verișori, cunoscuți ș.a.m.d. Își găsesc o un locușor călduț și încep a fura la dreapta și la stânga. Important este să furi mult, pentru că atunci când furi puțin, faci pușcărie. Iar atunci când furi mult, ai destule parale ca să-i împarți și cu justiția moldoveanească, oarbă de când o știm. Eu sunt mai prost decât deștepții dați, pentru că nu-mi permit să fur. Și tot muncesc, și pun banii la ciorap pentru nunta visurilor mele. Iar atunci când o să adun suma necesară o să fac cea mai tare nuntă din țară. În primul rând voi alege cel mai scump restaurant din Moldova. Nu prea contează calitatea, contează să aibă o denumire pompoasă de genul Elita, Bomondul sau Viața de Platină. Așa ca să moară toți de invidie. Este de dorit ca restaurantul să se afle în centrul orașului, altfel, ce fel de nuntă ca lumea? Îmi pare rău că nu cunosc pe nimeni din șefii poliției rutiere, dar în scurt timp o să-mi fac prieteni și acolo. Prietenii mei de la poliția rutieră vor bloca bulevardul Ștefan cel Mare la nunta mea. Eu nu vreau ca toți răpănoșii de rând (muncitorii) să calce pe drumul fericirii mele. Nunta, după cum ați înțeles, va fi una modestă, nu voi cheltui mai mult decât câteva zeci de mii de euro. Să fim sinceri, câteva mii de euroși asta-i e o nimica toată pentru o nuntă moldovenească. Luna de miere o vom petrece la fel de modest, undeva în Bali sau în Maldive. Cred că sărmanii noștri judecători cu salarii mizere ar putea să-mi recomande o locație modestă. Aș mai vrea ca la nunta mea să cadă o stea, iar soarele și luna să-mi țină cununa. Exact ca în balada Miorița. Voi ați spune că este imposibil, însă eu cred că în Moldova totul este posibil, important e să-ți alegi prietenii și cumătrii corect. Așa că în timpul apropiat mă las de muncă, și mă pun să-mi caut prieteni prin funcționarii de rang înalt. Am mai spus-o, doar proștii muncesc în țara asta. Așa că eu mă las de muncă și mă apuc de adunat cumătri. Se spune că toți cumătrii sunt egali, însă, știți voi, unii cumătri sunt mai egali decât ceilalți. Cât despre plebe, să muncească mai departe până crapă! Eu nu mai am de gând să mă ocup cu prostia de muncă.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Crucea, secera și ciolanul

 

Ceea ce se întâmplă astăzi în Republica Moldova pare rupt dintr-un roman absurd scris de vre-un William Buroughs în sevraj. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (3 Crucea, secera și ciolanul )

Hai să nu mai scriem despre nimicuri

 

Una din marile probleme cu care se confruntă mass media din Republica Moldova este goana după nimicuri. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (1 Hai să nu mai scriem despre nimicuri )

Manifestul studentului moldovean (pamflet)

 

Eu nu studiez, eu am nevoie de diplomă, nu de studii. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (2 Manifestul studentului moldovean (pamflet) )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog