BlogPost.Timpul.md

Idei decorative pentru o casă modernă în stilul scandinav

stilul-scandinav

Stilul scandinav sau cel suedez, cum mai este acesta cunoscut, se identifică prin ornamente în culori pale, camere unde predomină non-culoarea alb şi cu o atmosferă lejeră, aerisită. Pentru ca un apartament modern să emane eleganţă, optează pentru evidenţiere prin lucruri simple.

O casă în stil suedez înseamnă să profiţi de ceea ce există deja – mobilă veche, tocuri din lemn – şi să aduci elemente simple, naturale, care să completeze look-ul iniţial. Cheia succesului este simplitate, pete de culoare, dacă alb îţi aduce aminte de spital, şi mobilier minimalist. Alb este des întâlnit în descrierile acestui stil deoarece zilele din ţările nordice sunt, majoritatea timpului, întunecate şi mohorâte, iar caminul trebuie să fie luminos şi să emane căldură.

Multă lume iubeşte acest stil decorativ deoarece emană curăţenie şi ordine, dar şi datorită promovării de către arhitectul Carl Larsson. Însă, dacă te-ai săturat de look-ul „all white”, asta nu înseamnă că nu poţi introduce culori prin intermediul mobilierului sau a decoraţiilor – perne sau tablouri. La acest capitol, recomandat ar fi să optezi pentru culori ca roz, albastru sau verde.

Stilul decorativ scandinav permite încăperi unde piesele de mobilier nu au fost finisate, iar cei care nu au înţeles niciodată rostul draperiilor au mai scăpat de o grijă. Deşi pardoseala este, în mod obişnuit, vopsităalb, această non-culoare nu este prietenoasă cu praful, deci poţi opta pentru parchet închis la culoare, gri sau wenge, dar şi pentru nuanţe deschise de maro.

Caracteristicile stilului decorativ nordic

  •  Petele de culoare recomandate sunt nuaţele pastel. Pentru un aspect eteric poţi vopsi tavanul bleu.
  •  Accentele glamour, metalice, se regăsesc şi în astfel de locuinţe. De altfel, candelabrele opulente sunt binevenite.
  •  Dacă ai optat pentru o locuinţă cu mult alb, imprimeurile sunt recomandate. În acest caz, optează pentru cele simple, geometrice, din materiale naturale. După nuanţele pastel, o culoare perfectă pentru a colora o încăpere este roşu.
  •  În cazul în care îţi permiţi, evită draperiile, însă optează pentru perdele simple, transparente, pentru a lăsa lumina să intre în cameră.
  •  Când vine vorba despre accesorii, optează pentru biblioteci cu cărţi colorate, tablouri, perne, veioze albe şi supradimensionate, lumânări aurii sau argintii şi pentru oglinzi ca să reflecte lumina.
  •  Florile sunt întâlnite destul de des în astfel de cămine.

Autor: Elena Mihaila

sursa: one.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog