BlogPost.Timpul.md

De ce femeile stresate au mai puţin noroc în dragoste?

crazy-girl-485x728

Femeile care lucrează în condiţii de stres îşi găsesc mai greu parteneri deoarece nivelul ridicat de hormon de stres le face să pară mai puţin atrăgătoare, susţine un nou studiu.

Cercetătorii au descoperi că bărbaţii le cataloghează pe femeile care au niveluri ridicate de cortizol ca având chipuri mai puţin atrăgătoare. Specialiştii consideră că acest fenomen apare ca urmare a faptului că faţa umană trimite semnale puternice referitoare la sănătate şi fertilitate, în timp ce persoanele stresate au, în general, probleme de sănătate.

Studii anterioare realizate pe bărbaţi au scos la iveală faptul că aceştia sunt consideraţi mai atrăgători atunci când au un nivel scăzut de stres şi un sistem imunitar puternic.

„Poate că nivelul scăzut de cortizol semnaleză sănătate la nivelul feţei femeii. Acest lucru ar fi confirmat de multe studii realizate pe oameni care au indicat că stresul are un impact negativ puternic asupra sănătăţii şi inclusiv asupra sistemului imunitar. O explicaţie alternativă ar fi aceea că potenţialul reproducător este semnalat de cât de atrăgător este chipul femeii (care le rândul său este mediat parţial de hormonii de stres)”, a explicat dr. Markus Rantala, biolog la Universitatea din Turku, Finlanda, coordonatorul studiului.

În studiu, oamenii de ştiinţă au vaccinat 52 de femei lituaniene tinere cu vârsta medie de 20 de ani împotriva virusului hepatic B. Ulterior ei au preluat probe de sânge pentru a măsura răspunsul imunitar al acestora la nivelul de cortizol. Într-o a doua fază a studiului, 18 bărbaţi heterosexuali au fost rugaţi să catalogheze fiecare dintre participante după nivelul de atractivitate al chipului.

Deşi nu s-a constatat nicio corelaţie între răspunsul imunitar al femeilor şi puterea de atracţie a feţei, specialiştii au putut observa că participantele care aveau un nivel mai scăzut de cortizol erau catalogate de bărbaţi ca fiind mai atrăgătoare.

Cortizolul este un hormon produs de corpul uman atunci când este supus stresului. El are mai multe roluri asupra corpului, printre care şi acela de a suprima sistemul imunitar şi de a ajuta metabolismul.

De asemenea, specialiştii de la Universitatea din Turku au observat şi că femeile considerate mai atrăgătoare aveau un nivel „ideal” de grăsime, nici prea multă, nici prea puţină.

„Studiul nostru sugerează că  puterea de atracţie a feţei femeilor nu indică răspunsul imunitar împotriva hepatitei B, dar că ea este asociată cu alte două aspecte cu efecte pe termen legate de sănătate şi fertilitate: nivelul de hormon de stres şi procentul de grăsime”, a adăugat Rantala.

Una peste alta, dacă şi alte studii vor confirma că nivelul înalt de stres îi face pe oameni să pară mai puţin atrăgători, atunci vestea pare să îi afectează mai mult pe bărbaţi deoarece o cercetare publicată acum trei ani sublinia faptul că nivelul de cortizol al bărbaţilor creşte atunci când aceştia se află în compania femeilor frumoase.

Sursa: descopera.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog