BlogPost.Timpul.md

Femeile îi trag înapoi pe bărbaţi. La propriu

cuplu

Într-un nou studiu, care demonstrează că galanteria nu a murit, oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când merg alături de partenerele romantice, bărbaţii reduc viteza de deplasare.

Cercetarea a fost realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Seattle Pacific, iar rezultatele au fost publicate recent în jurnalul PLOS ONE.

Se pare că noi toţi avem o „viteză de mers optimă”, în care suntem capabili să ne reducem la minimum cheltuielile de energie. Această viteză este unică pentru fiecare individ şi variază în funcţie de masa şi lungimea membrelor inferioare.

Ca urmare a acestui mecanism, bărbaţii au o viteză optimă de mers mai mare decât cea a femeilor. Însă, cercetătorii susţin că atunci când un bărbat şi o femeie merg împreună, unul dintre ei trebuie să plătească costurile energetice prin devierea de la viteza sa optimă.

Pentru a examina acest fenomen, oamenii de ştiinţă au ales 22 de voluntari (11 femei şi 11 bărbaţi), care alcătuiau 11 cupluri romantice, şi i-au rugat să meargă pe un anumit traseu în diferite condiţii: când erau singuri, când fiecare voluntar mergea alături de jumătatea sa şi când fiecare subiect mergea alături de un prieten fie de acelaşi sex, fie de sex opus.

În tot acest timp, oamenii de ştiinţă au măsurat viteza de deplasare a fiecărui individ.

Rezultatele au indicat faptul că atunci când bărbaţii mergeau alături de partenerul romantic, ei încetineau, în medie cu 7% pentru a ţine pasul cu jumătăţile lor.

În schimb, atunci când un bărbat şi o femeie, care nu formau un cuplu romantic, mergeau împreună, indivizii nu îşi schimbau semnificativ viteza de mers, chiar dacă femeile aveau tendinţa de a grăbi un pic pasul şi bărbaţii de încetini.

Specialiştii susţin că datorită faptului că bărbaţii implicaţi în relaţii încetinesc ritmul de mers, femeile sunt scutite de costul caloric crescut pe care ar trebui să îl facă pentru a ţine pasul.

Aceste rezultate, spun cercetătorii, ar putea avea implicaţii pentru mobilitatea şi strategiile de reproducere ale grupului şi că ele ar putea chiar să şi ajute la interpretarea urmelor fosilizate lăsate de vânători-culegători.

Interesant a fost şi faptul că cercetarea a indicat că atunci când femeile merg împreună, se deplasează chiar mai încet decât o fac atunci când merg cu partenerii. Specialiştii explică faptul că acest lucru sugerează că femeile se simt foarte apropiate de prietenele lor.

sursa: realitatea.net

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog