BlogPost.Timpul.md

Alexandru Vakulovski: Țeparii. Punkt

Am luat multe țepe în Moldova. Chiar dacă Moldova e așa mică, chiar dacă Moldova nu e o țară cu„efervescență culturală” – jurnaliștii, scriitorii, scenariștii iau țeapă continuu. Cea mai mare țeapă pe care am luat-o, de departe, e de la Angela Brașoveanu și revista Punkt, al cărei director este.

De la Punkt am luat ţeapă dublă, fiind vorba nu doar de mine, ci şi de soţia mea. Şi dacă stau şi mă gândesc – nu găsesc un om care a colaborat cu Punkt şi care nu a luat ţeapă. Fotografi, jurnalişti, scriitori, pictori… Şi Punkt, fiind o revistă de fiţe – nu colaborează chiar cu oricine, trebuie să fii cineva ca să ai onoarea să iei ţeapă. De când am plecat de la revistă, mă tot întâlnesc cu oameni care mă întreabă cum mi-am luat ţeapă de la Angela Braşoveanu. Apoi îmi povestesc şi ei cum au luat ţeapă, tot de la Punkt şi Angela Braşoveanu. Nu-mi fac bine aceste poveşti. Aş fi preferat să le fi auzit înainte, ca să mă feresc de Punkt. Am să spun aici cum am luat ţeapă, să nu mă mai întrebaţi, că-s sătul şi să vă feriţi, dacă vi se pregăteşte o ţeapă.

Punkt e o revistă luxoasă, glossy. Arată foarte bine, multe numere ale revistei sunt chiar foarte bune. Cât am lucrat la Punkt, am atras spre ea mulţi oameni de cultură, o parte dintre ei s-au supărat pe mine, pentru că Punkt le-a tras ţeapă şi lor.

Angajarea a fost una standard pentru Moldova. Adică după o perioadă – carte de muncă cu salariu minim şi restul salariului promis remunerat cică prin drepturi de autor. În cazul meu. În cazul soţiei – deşi ea avea salariul promis mai mare – remunerarea doar prin drepturi de autor. Salariile promise erau peste medie, primite – mult sub. Cu promisiuni. Că luna viitoare, că mâine, că poimâine, că răspoimâine. Şi dacă trag linie – când am plecat de la Punkt aveam restanţe mai mari decât am primit. O ţeapă de vreo 10 000 de dolari restanţe, împreună cu soţia. Din care n-am văzut nimic, iar gura ni se închide de fiecare dată cu promisiuni deşarte. Iar când „nu-s bani” – în paralel revista Punkt organizează cele mai opulente chefuri din Chişinău, nu cu lăutari, ci cu cele mai tari trupe de la noi, cu invitaţi-bombă din România. Care-şi iau la rândul lor ţeapă, de asta nu mă îndoiesc. Iar angajaţii, ce văd angajaţii din toată opulenţa asta? Răspuns: opulenţa despărţită în silabe.

Dar opulenţa chefurilor Punkt cu miniştri şi politicieni, faţă-n faţă cu angajaţii care nu şi-au primit salariile minime – e o altă temă. Bună şi pentru un roman.

moldova.org

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog