BlogPost.Timpul.md

Organizeazăți timpul după busola personală

5a75f85e4d5ca5e33452e3ac2a5d7def

Din multe surse și deja de mulți ani de zile lumea tot vorbește de time management sauorganizarea eficientă a timpului. Se organizează și o mulțime de traininguri, cursuri, lecții, cu anumiți guru sau experți în ale acestei arte. Însă după mine ca orice artă ea poate deveni mai bună doar prin practicarea ei și desigur, sunt pentru consultarea unor experți în domeniu, prin citirea cărților sau întîlnirea cu ei, doar că fiți atenți într-o lume capitalistă mulți se vor numi guru, însă puțini vor fi. Și ca să vă orientați cei care vorbesc simplu și ușor sunt acei care merită atenția. Un guru nu aduce ceva diferit, el doar pune accentul pe ceea ce este important și e posibil ca voi să fi știut acest lucru.

Eu știu 4 etape ale organizării timpului:

1. Este cea cu liste, în care scrii ceea ce ai de făcut într-o zi.
2. Tot este cu liste și planificări dar sunt pentru o săptămînă sau o perioadă de timp mai lungă, include o planificare mai avansată și scopuri diferite.
3. La a 2 metodă adugăm instrumentele existente de planificare, agende, calendare, scopuri pentru un an de zile, sau lista cu scopuri pe toată viața.
4. Este cea modernă, cea bazată pe principiile, valorile și scopurile personale. Cea care este ghidată de busola personală care indică adevăratul nord. La Stephen Covey am citit despre ea, el zice că această metoda este cea mai complexă și le include pe toate cele care o preced. *Cartea: Stephen R. Covey – Etica liderului eficient sau conducerea bazata pe principii

De ce anume ea ? Fiindcă atît timp cît nu ești o persoană integră și nu te cunoști pe tine și ce îți dorești, vei munci pentru scopurile și dorințele altora. Vei avea o viață interesantă și captivantă, mereu în mișcare și mereu în căutarea de noi scopuri care vei dori să le realizezi pentru cineva. Doar că, va fi o viață în gol, vei alerga în pustiul tău construind realitatea cuiva.
Într-o lume cu o mulțime de posibilități este bine să știi să te orientezi, iar acolo unde sunt multe alegeri e greu să te limitezi doar la cîteva, însă doar așa poți obține o viață integră și care să fie orientată pe ce-ți dorești tu.
Alege bazîndute pe principiile, valorile și scopurile personale.

sursa: timotinvictor.wordpress.com/

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maxim

bagă bre cratimă la ”organizează-ți” 😉

Octombrie 23, 2013 at 21:31 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog