BlogPost.Timpul.md

Oare unde ne grăbim?

video-chiar-merita-sa-ne-grabim-spot-de-sensibilizare-a-soferilor-care-conduc-cu-viteza-excesiva-1378025530

Dacă aţi observat noul stil al blogului meu şi v-aţi gîndit ce mai este cu melcul cela… ok, ăsta-s EU! Vorbesc destul de serios, uneori… deseori mă simt anume aşa. Mi  se pare că lumea, oamenii, cunoscuţii mei, toţi aleargă în jur, merg înainte, se află într-o grabă permanentă. Eu nu sunt aşa, mie îmi place liniştea, îmi place momentul cînt realizezi că nu are importanţă cît de repede vei ajunge unde, dar faptul cum o vei face. Desigur am şi eu neajunsurile mele, mă aprind repede cînd merge vorba de ceva ce doresc, dar despre asta posibil altă dată. Uneori doresc să vin mai tîrziu, doresc să întîrzii, ies mai tîrziu, merg pe jos în loc de transport, mă deplasez încet… “Poftim? Mai am 5 minute? Cum naiba s-a primit?”

Ca orice om, doresc. Doresc ceva în viitor, dar trăiesc cu ziua de azi şi nu tind spre viitorul dorit cum aş fi vrut. Mă încurcă ceva? Nu. Doar că nu iubesc graba. Şi uite că în jur totul se petrece de la sine, fără eforturile care ar fi de aşteptat de la mine. Şcoala, universitatea, lucrul, familia, totul se petrece în jur, iar eu mă simt de parcă stau pe loc. Posibil că acest fapt are şi o anumită acţiune asupra organismului meu, arăt tînăr, mult mai tînăr decît sunt în realitate. Cînd pacienţii mă întreabă: “Da dumneavoastră măcar 20 de ani aveţi? La ce curs sunteţi?”, în oarecare măsură nu ştiu cum să le zic că am 26 şi sunt medicul lor…

Niciodată n-am înţeles persoanele care se grăbesc, întîrzie şi intră cu limba scoasă pe umăr. Persoanele care apasă de zece ori butonul ascensorului pentru că “aşa el vine mai repede”. Persoane care trec cu automobilul pe roşu, pentru o minută în plus dar cu riscul vieţii sale şi a celor din jur. Persoane care au de prezentat un proiect peste 3 luni dar cad în panică că nu reuşesc. Care stau aşezate pe ultimele locuri din rutieră pînă în ultimul moment, pentru ca apoi să te calce pînă la brîu, ieşind în grabă. De ce voi credeţi că acolo unde vă grăbiţi atît de tare e mai bine? Independent de calea pe care o veţi alege, ea va avea un sfîrşit. “Vreau mai repede să cresc şi să devin mare” – zice o fetiţă de 10 ani, îmbrăcată în hainele mamei şi cu machiaj pe faţă. “Dacă mă dau cu toate cremele astea, voi arata la fel ca la 10 ani” – zice ea la 25. “Nu vreau să îmbătrînesc” – o spune la 40. “Cînd au trecut atîţia ani?” – se întreabă ea la 70.

Nu vă grăbiţi atît. În goană după cariere, bani, frumuseţe, respect, aplauze şi obiectivele camerelor de filmat. Opriţi-vă pe o clipă. Observaţi oamenii din jur. Priviţi lumea care vă înconjoară astăzi şi reţineţi-vă în ea puţin mai mult. Mîine va veni oricum.

sursa: http://crazywitchdoctor.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog