BlogPost.Timpul.md

Inteligenţă alimentară

092cbbcc1e3b7a7faef0b06819aed9f6

Cea mai mare cantitate de energie este consumata de catre creierul nostru, pina la 80%, insa depinde cine si cit il utilizeaza. Poate fi mai putin sau mai mult.
Dealtfel compozitia chimica a organismului nostru este alcatuita, din compozitia chimica a alimentelor ingerate.

Te gindesti ce ai consumat zilele astea ? Exact, chimic esti ceea ce ai consumat zilele trecute. Iar o data la 7 ani, organismul nostru este “proaspat”, deoarece anume in aceasta perioada de timp, sunt inlocuite toate celulele organismului cu altele noi.

Ceea ce presupune posibilitate schimbarii alimentatiei, iar o data cu ea sa aducem si schimbari in conditia noastra fizica. Despre germenii gustativi se spune ca se inlocuiesc cu altii noi, in parcurs de 8 sau 14 zile. Adica daca cu 8 zile in urma iti placea la nebunie ceaiul cu zahar, iar timp de 14 zile ai baut fara, ai toate sansele, ca fiziologic organismul nici sa nu simta necesitatea obisnuintei anterioare. Si ca sa fiu corect, nu mentionez dependenta psihologica, care este controlata doar de “germenii” din cap, adica de conexiunile dintre neuroni, sinapse.

Este un intreg proces, iar cunoastere, intelegerea si observarea lui, ofera capacitatea de control a propriei sanatati si conditii fizice.

d7bb85f2de4968c2e6d9e6896f659d52

Imi place, cind cineva vorbeste despre inteligenta financiara sau inteligenta academica, insa nu prea am observat sa fie in trend inteligenta alimentara. De obicei observ o multime de persoane, ce neglijeaza acest aspect. Probabil ei cred ca nu este atit de important si ca nu necesita atentia, mai ales cit sunt tineri, insa nici la batrini schimbarea atitudinii nu am observat. Ei sunt mai precari, vizavi de acest aspect, fiindca au deja probleme de sanatate sau dispun de timp.

Straniu sunt pentru mine, unii reprezentanti ai speciei umane, si anume acei, care isi dau seama ca ceva este daunator pentru sanatatea fizica si psihica, insa nu schimba nimic, pina ce apar probleme de sanatate. Atunci instinctul de aparare reactioneaza si pentru o perioada de timp iau masuri si au grija de sanatatea lor. Iar cind tot e bine, au sanse sa revina la vechiul obicei.

Din cite stiu si aplic eu, daca in viata “dai” cu capul de acelasi perete de zeci de ori, aceasta inseamna ca sunt nevoit sa ma aplec, chiar daca nu imi convine. Sunt situatii, care se repeta, fiindca au o “lectie” sa te invete, iar pina nu ai sa o inveti, se vor repeta. Este un adevar universal.

Apreciez persoanele, care la intrebarea de ce anume consuma anumite alimente, sau nu le consuma, au o explicatie logica si pe intelesul lor. Dar nu explica, ca asa au citit ca trebuie, si ca asa spune o anumita dieta si doctor. Sau si mai interesant, ca asa ma alimentez de o viata, si tot asa se alimentau parintii mei. De acord, familia este importanta, si traditiile ei la fel, insa ce facem cu evolutia, care are loc ?! Sa o ignoram ?!

sursa: timotinvictor.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog