BlogPost.Timpul.md

Yoga şi stilul de viaţă sănătos încetinesc procesul de îmbătrânire

676f85a31154be67f0952b204f5807a4

Un stil de viaţă sănătos face mai mult decât să încetinească procesul de îmbătrânire, astfel că potrivit unui studiu recent se pare că aceste obiceiuri au capacitatea de a regenera celulele şi de a întineri aspectul fizic al unei persoane.

Persoanele care au un stil de viaţă sănătos şi practică tehnici de relaxare, precum yoga au telomerii mai lungi. Dimensiunea telomerilor – capetele cromozomilor – reprezintă unul dintre cei mai precişi indicatori ai ratei de îmbătrânire, scrie publicaţia britanică DailyMail. Cromozomii sunt structurile care înmagazinează întreg materialul genetic din celulele umane. Telomerii reprezintă structurile de protecţie de la capătul fiecărui cromozom, iar cu cât aceştia sunt mai lungi, cu atât şansele la o viaţă lungă sunt mai mari.

Astfel, în urma cercetărilor s-a constatat că persoanele care au obiceiuri alimentare sănătoase, fac mişcare şi practică yoga sau meditaţia au aceşti telomeri mai lungi în comparaţie cu persoanele sedentare. Trebuie să ştii că aceşti telomeri se scurtează cu cât înaintăm în vârstă, iar acest lucru ne face mai vulnerabili în faţa infecţiilor şi a factorilor care accelerează îmbătrânirea.

Cercetarea propriu-zisă care a apărut în publicaţia The Lancet Oncology viza două grupuri de bărbaţi cu cancer de prostată non-agresiv, în stadiu incipient şi care nu au apelat la operaţie sau radioterapie, ci la examinări periodice. Primul grup în care au intrat 25 de bărbaţi nu a făcut nicio schimbare, în vreme ce celălalt grup format din 10 bărbaţi au trecut prin trasformări majore sub îndrumarea nutriţioniştilor, psihologilor şi a medicilor.

Astfel, dieta lor s-a transformat total şi a devenit bogată în proteine de origine vegetală, fructe, legume, cereale integrale şi săracă în grăsimi saturate şi carbohidraţi/cereale rafinate. De asemenea, au învăţat tehnici de reducere a stresului precum yoga şi meditaţia, dar au ales şi să facă mişcare câte 30 de minute în şase zile din săptămână.

Rezultatele studiului, după o perioadă de 10 ani, arată că telomerii persoanelor care şi-au schimbat stilul de viaţă s-au lungit cu aproximativ 10%, adică inversând procesul natural de îmbătrânire. În schimb, telomerii persoanelor care n-au făcut nicio schimbare s-au micşorat cu aproximativ 3%.

Astfel că cercetătorii au ajuns la concluzia că aceste rezultate subliniază rolul esenţial pe care îl are alimentaţia şi stilul de viaţă asupra sănătăţii organismului. „Noul studiu sugerează că prin reducerea stresului, îmbunătăţirea dietei şi intensificarea activităţii fizice se poate ajunge la inversarea procesului natural de îmbătrânire, înregistrându-se creşteri uşoare în dimensiune a telomerilor”, explică Dr. Lynne Cox de la Universitatea Oxford, care a participat la realizarea studiului.

sursa: eva.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog