- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Voronin și Dodon nu mai au răbdare

Scris de: Editor la data Octombrie 16, 2013 @ 18:46 in Actualitate,Media | No Comments

Gălăgie azi în Chișinău.

Comuniștii au inițiat moțiunea de cenzură Guvernului Leancă, iar Dodon se ține scai de ideea de al demite prin referendum pe Chirtoacă.  Nu înțeleg dece Dodon crede că el va conduce mai bine Capitala? La fel, comuniștii au impresia că dacă demit acum Guvernul, lucrurile în țară vor merge strună. Am mai spus-o, este tîrziu să faceți schimbare în Capitală și în țară acum, cînd a mai rămas puțin timp pînă la Locale și alegerile Parlamentare ordinare. Hai, aveți puțină răbdare, de ce să se cheltuie iar milioane pentru acest referendum și iar prin demiterea Guvernului să se formeze o criză politică?

Acum, Voronin și Dodon au format front comun. Consilierii PCRM din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) susțin ideea demiterii prin referendum a Primarului General, iar Dodon și echipa lui din Parlament susțin ideea demiterii Guvernului, inițiată de fracțiunea comuniștă. Atît Dodon cît și Voronin nu au șanse în realizarea acestor idei. Pentru organizarea referendulmui sînt necesare 2/3 din voturile consilierilor din CMC, ceea ce este puțin probabil să le adune, ne mai vorbind de Voronin care are nevoie de 51 de voturi ale deputaților. Și, ce folos că s-au alăturat la această idee năstrușnică Dodon și echipa lui, doar asta este o picătură în mare.

Liberalii lui Ghimpu nu vă vor susține demiterea Guvernului, iar liberalii reformatori, chiar dacă sînt supărați pe membrii Coaliției de guvernare la fel, nu vor recurge la un asemenea pas. Așa că, nu există sorț de izbîndă și comuniștii își dau bine seama de acest lucru.

Voronin nu are răbdare să pună din nou mîna pe putere și vrea cu orice preț crearea situațiilor de provocare a alegerilor anticipate. Plus, ne dăm bine seama, că ei doresc acum crearea unei situații precare în țară și cu ocazia Summit-ul de la Vilnius, unde Republica Moldova va parafa Acordul de asociere cu UE.

Chiar dacă comuniștii s-au declarat pentru integrarea Republicii Moldova în UE, acțiunile lor de acum vorbesc contrariul. Şi iarăşi, acţiunile revoluţioniste intreprinse de aceştia sînt doar un chinval zîngănitor.

Vieru.eu

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/10/16/voronin-si-dodon-nu-mai-au-rabdare/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.