BlogPost.Timpul.md

Bucataria e oglinda unei femei

broken iron

O femeie poate fi „studiată” după propria ei bucătărie. După cum sunt aranjate vasele, cât de curate sunt, dacă are veselă nespălată, dacă masa e curată, dacă robinetul strălucește, dacă fiecare lucru își are locul său. Modul de organizare, de gândire, felul de fi al unei femei, se oglindește perfect acolo unde ea gătește.

Printre vesela mai mult trântită decât aranjată, regăsești neglijența femeii. Printre buretele de bucătărie vechi, murdare și slinoase, îi ghicești neatenția față de detalii și lipsa grijii față de casă și sine. Ușile murdare ale mobilei, podeaua nespălată, plină de fărâmituri, oare nu trădează că această femeie este habarnică și nu se implică în totalitate, ci le face pe toate doar pentru că trebuie?

Și dimpotrivă, vasele toate aranjate după mărime și formă, demonstrează că femeie care e gospodină în această bucătărie, e corectă și calculată. Mobila curată, frigiderul fără mirosuri neplăcute, podeaua curată, oare nu arată cât de grijulie e această femeie? Cât de punctuală e și că reușește pe toate să le facă cu multă implicare.

O bucătărie poate spune despre gospodina sa multe. Că e dezorganizată și nici la bucătărie nu are loc pentru toate, le împrăștie și le mută dintr-un loc în altul. E la fel de haotică și în viață, iar panica și isteria îi sunt caracteristice. Sau o bucătărie cu prosoapele mereu curate, proaspete, aranjate la locul lor, cu o față de masă imaculată, paharele curate (și fără etichete demne de muzee, mă întreb cum asemenea „gospodine” spală vasele dacă etichetele de pe ele au ani și ani de zile?), mâncarea gătită, aragazul curat, oare ce spun toate astea despre o femeie?

Dacă vrei să-ți cunoști iubita, prietena sau pe oricare altă femeie, intră pe neașteptate în bucătăria ei. Fă-o de mai multe ori, pentru că o poți prinde într-o dezordine exact atunci când face curat sau într-o zi când nu a reușit să le pună pe toate la locul lor.

Multe în casa noastră vorbesc despre noi, femeile, înafară de bucătărie. Albiturile dacă sunt curate, proaspete, călcate sau nu, chiar și frecvența cu care le schimbăm cu altele curate. Faptul dacă ne permitem să ne culcăm în alt ceva decât pijama sau dacă ținem neapărat să dormim în albiturile de pat. Cum ne sunt aranjate hainele în dulap, ce cărți avem în bibliotecă, dacă le avem în general, cum decorăm casa, animalele domestice, plantele de cameră, biroul și ordinea sau dezordinea de pe masa acestuia… toate vorbesc despre noi, stăpânii acestora. Dar totuși nimic în casă nu caracterizează mai bine o femeie, decât bucătăria unde ea e gospodină și unde e foarte curat sau foarte mârșav.

sursa: http://suntscorpie.blogspot.com/

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog