BlogPost.Timpul.md

Durerea, este unitatea de masura a omului

c52ad1802a79fa1b0bfa38fd215c00f8

Sa traiesti inseamna sa fii implicat in diferite conflincte. Fie exterioare sau interioare, globale sau locale, naturale sau artificiale. Aceste conflincte presupun existenta unei tensiuni. Esti intr-o stare continua de presiune, in care linistea nu este prezenta, si nici nu are sanse sa existe.

Prin conflict se manifesta dezvoltarea si schimbarea personalitatii. Este un proces de procrearea, daca sa ne amintim oricare etapa din viata noastra, care a fost insotita de conflict, atunci observam, ca dupa incheierea ei vine o perioada de liniste si prosperitate.

Per general, daca sa privim viata ca un proces dinamic si plin de schimbari, intelegem ca nicidecum nu putem vorbi despre perioade in viata, care sa fie fara conflicte. Da, sunt momente, pe care le percepem si trecem peste ele mai usor, insa acest fapt se datoreaza experientei acumulate si “conflinctelor” traite anterior.

Suma conflictelor traite = Suma durerilor suportate

Avind deja o anumita experienta trecem mai usor peste situatiile simple ale vietii. Insa cu totul altfel reactionam la situatiile noi si dificile, la prima impresie.

Despre un om poti sa spui multe, doar dupa modul cum se descurca cu situatiile, ce ii aduc durere si conflict in viata sa. Prima reactie, a oricarui om simplu, este fuga. Doresti din toata inima sa fugi si sa eviti durerea, care o percepi ca se va intimpla. Si astfel conflictul este perceput, ca ceva neplacut.

In momentul in care incepem sa acordam atentie durerii suportate, importanta ei creste si intensitatea la fel. Daca si asa simti durere, de ce sa o intensifici canalizind si mai multa energie in directia ei?!

Este banal, insa majoritatea din noi astfel si procedam. Situatiile grele nu trebuie intilnite frontal, sa te opui in modul direct, ele trebuiesc conduse si tinute sub control si sa fii cit mai flexibil pentru a te adapta, iar conflictele sa le transformi in oportunitati.

Cineva a spus: Nu poti rezolva o problema, sau conflict in cazul nostru, cu aceeasi “minte”, care a produs aceasta problema.

Ce sa intreprindem atunci ?! E o intrebare banala si lipsita de oricare sens. Nu ai cum sa “citesti” toate cartile din lume si sa detii toate “cunostintele” din lume, ca sa rezolvi orice problema iti apare in cale.

Eu nu detin raspunsuri la tot, insa nu exista in lume cineva mai determinat ca mine, daca imi doresc sa obtin ceva. Chiar daca “durerea” va fi neobisnuita, voi trece peste tot. Fishka este nu sa incerci sa gasesti un ascunzis pe timp de furtuna, si sa astepti sa treaca, dar sa continui sa mergi, cit de greu nu ar fi, si oricit nu ar dura. Doar asa fiecare atom al caracterului este supus presiunii si incercarilor, doar asa personalitatea se manifesta totalmente. Fara ocolisuri si scurtaturi, doar atunci cind este foarte greu incepi sa intelegi ce este usor.

Nu imi doresc sa fie usor, si nici greu. Doar imi doresc sa fac ceea ce imi spune cinstea personala, si realizez ca nu are cum sa fie usor, fiindca cunosc bine principiile si “cinstea” mea. Nu conteaza cum va fi, conteaza ce voi simti in final. Pe moment sunt sigur ca exista sute de variante, care vor fi mult mai “usor” de suportat, insa “responsabilitatea” ma va “mustra” toata viata pentru cele nefacute.

Este important ca dorintele sa capete viata, altfel voi fi “masina” de realizat dorinte a cuiva.
Nu! Asa nu merge! Voi “sfarma” munti, voi “aduna” oceane, voi “escalada” ghetari si “calatori” diferite planete, doar in indeplinirea a ceea ce imi doresc.

De mici ne invatam sa indeplinim dorintele celor din jur pentru a le fi pe plac sau educati, nu trebuie sa fie asa, este o educatie deficitara, trebuie sa stii ce iti doresti si ce ai de facut cu aceste dorinte.

Fii inteligent si creativ, tot este posibil, tu esti creatorul si executorul, totul este in miinele tale

sursa: http://timotinvictor.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog