BlogPost.Timpul.md

Valeriu Munteanu: Luare de cuvânt INTERZISĂ de coaliţia “democratică”

Stimaţi colegi deputaţi,
Excelenţele voastre, domnilor ambasadori,
Onorată asistenţă!

Astăzi se dă startul unei noi sesiuni parlamentare, mult mai târziu decât s-a preconizat anterior, însă, după cum am putut constata cu lejeritate, dar și cu mare regret, sezonul politic de toamnă, a început cu mult mai înainte, odată cu încheierea tranzacţiilor obscure, prin care au fost sustrase din averea cetăţenilor noștri, Banca de Economii şi Aeroportul Internaţional Chişinău, ajungând năprasnic, peste noapte, în proprietatea, respectiv gestiunea, unor companii rusești, la fel de dubioase ca și întreaga afacere autumnală acromică și plină de echivoc.

Eforturile conjugate ale Coaliţiei de guvernare, din ultimele zile, îndreptate spre imacularea obrazului pătat cu noroi al principalilor decidenţi, din aceste afaceri sunt zadarnice, pentru că Republica Moldova, nu mai este cea de la sfârșitul anilor `90 sau de la începutul următorului deceniu, atunci când aceiași actori frivoli, dar în altă distribuţie, profitând de încrederea cetăţenilor, au prădat, asemenea unor briganzi, avutul statului. Astăzi, cetăţeanul nostru, este capabil, să vadă hoţul politic, de la o poștă, astfel încercările lamentabile de disculpare și de prezentare în faţa opiniei publice, în chip de heruvimi sau chiar serafimi politici, sunt zadarnice și contraproductive, intereselor și dezideratelor noastre.

Stimaţi colegi deputaţi,

Vreau să vă asigur cu toată responsabilitatea că Partidul Liberal, nu a fost, nu este, nu poate fi prin definiţie, în opoziţie faţă de actuala guvernare, noi suntem precursorii actualei puteri politice, având obligaţia sacră, oferită de votul a două sute de mii de cetăţeni, în alegerile parlamentare, de a merge înaintea acestei guvernări, întru a le arăta drumul corect către Uniunea Europeană, un drum, care nu trece prin  izlazuri sau bălării politice, un drum care nu depășește limitele Constituţiei (a se vedea ultimele Hotărâri ale Curţii Constituţionale, în cazul Parlicov și Șoitu), un drum care ocolește fărădelegea sau jumătăţile de măsură, la administrarea bunurilor publice.

Proiectele de lege, ce vizează democratizarea efectivă şi europenizarea societăţii vor fi susţinute, promovate și votate necondiţionat de către reprezentanţii fracţiunii noastre, dar ne vom opune cu vehemenţă demersurilor, care vin să fure și să sărăcească în continuare cetăţeanul nostru.

În același timp vom propune mai multe proiect de lege, pregătite deja, care vin să realizeze angajamentele noastre în faţa propriilor alegători, proiecte ce vin să crească capacitatea și rolul limbii române în Republica Moldova, proiecte ce vor pune în valoarea unitate de Neam și Ţară a românilor basarabeni.

Stimaţi deputaţi,

Sper din tot sufletul, că acţiunile concordante ale tuturor colegilor de Parlament să fie îndreptate exclusiv spre apropierea sinceră a Republicii Moldova de Bruxelles, ca simbol a Uniunii Europene și nu spre alinierea cu oraşele îndepărtate ale Sahalinului sau cu Districtul Federal Siberian, cu capitala la Novosibirsk, așa cum reiese adesea din acţiunile cu caracter economic ale Guvernului.

Nădăjduim, ca actuala sesiune parlamentară, să nu fie umbrită, asemenea celei de primăvară-vară, de patima preacurviei politice şi a trădărilor ticăloase.

Vreau să cred că cele două formaţiuni politice, care formează Coaliţia de guvernare, alături de sateliţii lor accidentali, vor fi capabile să depăşească divergenţele economice ce îi macină în prezent, să aibă maturitatea unor oameni de stat şi să nu dezgroape securea războiului, în aceste timpuri, mult prea importante pentru Republica Moldova.

Vă dorim succes, suntem cu ochii pe voi!

 munteanu.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog