BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net24.09.2013

Insolvența Partidului Comunist se accentuează

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

De fapt, insolvența este noțiunea situației când o firmă este în incapacitatea achitării obligațiilor sale către creditori, însă o putem adapta și în politică, destul de ușor, punând ca o definiție a incapacității partidului să mai satisfacă electoratul, precum și incapacitatea unei formațiuni să scoată oamenii în stradă, din prima împușcătură.

Partidul Comunist a ajuns la nivelul de insolvență politică incontestabil, fapt demonstrat prin pierderea unor procente la ultimele alegeri și prin ceea că de două zile în coace au reușit să adune o masă de revoluționari care au încăput într-un singur troleibuz (rușinos!).

De dimineață au mai strigat ”rușine”, pentru că, după ce vara trecută au făcut mai multe exerciții prin tabere de vară, pregătindu-se de revoluție, astăzi polițiștii au descins în casa unui activist și a găsit un întreg arsenal militar, potrivit presei.

Poliția spune că percheziția a avut loc în contextul evenimentelor de la Durlești, de ceva ani în urmă, când au fost omorâți doi tineri. Mai degrabă vreau să cred legătură dintre comunist și omorul de atunci decât faptul că, în casa unui tânăr, victimă și el a comunismului, deși activist fiind, au fost găsite arme pregătite pentru o adevărată revoluție. Pentru mine mai ușor ar fi să cred că Partidul Comunist nu a mers atât de departe încât să pregătească arsenale de război pentru a fi detonate și puse în utilizare prin Chișinău, în timpul unor manifestații publice.

Imediat mi-am adus aminte de incidentul de la hramul orașului Chișinău, tot de acum câțiva ani, când cineva a aruncat o grenadă în public, în spatele Arcului de Triumf. Din fericire atunci nimeni nu a murit, dar putea fi o tragedie.

Din aceste evenimente, făcând abstracție de la omorul din Durlești, mă face să cred că Partidul Comunist, pentru a reînvia din moartea clinică politică, din insolvența politică, ar putea apela la acțiuni mai puțin normale și sănătoase pentru popor, doar pentru a ”demonstra” o careva incapacitate a autorităților actuale să țină Moldova sub control, astfel motivând necesitatea lor de preluare a puterii.

Observăm că, de peste un an, comuniștii au intrat în insolvență politică și nu mai știu ce să facă pentru a reveni în fața oamenilor. Ieri m-am râs când l-am văzut pe Mușuc la ProTV Chișinău, pentru am scris câteva zile în urmă despre marea dorință a celor din partidul comunist să mai iasă la TV. Protest de azi, din fața Moldova 1, tot din motivul că nu apar acolo a fost făcut, numai că s-a numit revoluție.

Au intrat ”băieții” în incapacitate. Cine înaintează cererea introductivă?

 vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
lepadatu chirita

UNITI-VA CU ROMANIA !!
LA NOI ESTE VIITORUL VOSTRU.

Decembrie 23, 2013 at 19:01 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog