BlogPost.Timpul.md

Nucile, remediul științific al bolilor de inimă

u

Cercetătorii spun că un pumn de nuci oferă protecţie aproape instant împotriva bolilor de inimă. Studiile

au arătat o îmbunătăţire semnificativă a nivelului de colesterol şi a flexibilităţii vaselor de sânge la doar patru ore după consumul de nuci decojite sau ulei de nucă. Oamenii de ştiinţă sugerează că un consum regulat de nuci oferă o protecţie cardiovasculară pe termen lung.

„Consumul de nuci decojite sau ulei de nucă de patru ori pe săptămână vă oferă beneficii importante” spune dr. Penny Kris-Etherton, profesor de nutriţie la Universitatea de Stat Penn din Pennsylvania.

Este primul studiu care identifică părţile nuciilor benefice pentru sănătate.

Echipa a dat unui lot de 15 pacienţi cu niveluri ridicate de colesterol în sânge patru tipuri de tratament, doi pumni de nuci decojite (85g), şase grame de pieliţă, 34 g de unt fără grăsime sau trei linguri de ulei de nucă (51g). Au fost analizate reacţiile după 30 minute, o oră, două ore, patru ore şi şase ore.

Pe lângă consumul de miez de nucă decojit, benefic pentru sănătatea sângelui este şi consumul de ulei, timpul de reacţie fiind acelaşi, de patru ore.

S-a observat că uleiul de nucă este deosebit de bun pentru păstrarea funcţiei celulelor endoteliale. Acestea joacă un rol important în flexibilitatea vaselor de sânge.

Efectul nucilor este explicat prin conţinutul de grăsimi Omega 3, sterolii din plante fiind cunoscuţi pentru efectul lor de scădere a colesterolului, şi vitamina E. Pe baza studiului s-ar putea dezvolta strategii alimentare eficiente în lupta cu bolile de inimă.

Bolile cardiace şi circulatorii sunt responsabile pentru mai mult de un sfert din numărul deceselor din Marea Britanie, aproximativ 160.000 de oameni mor anual acuzând o problemă de acest gen. Costul social al acestor decese este de aproximativ 19 miliarde de lire sterline.

Se pare că nucile oferă o alegere nutritivă bună, ele conţinând în plus proteine şi minerale esenţiale, însă mărimea porţiilor administrate trebuie şi ea controlată, aportul lor caloric fiind deloc neglijabil.

sursa: privireinviitor.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog