BlogPost.Timpul.md

Apără-te de răceală şi gripă în mod natural: 10 alimente pentru o imunitate de fier

130108_FUT_MiserableFlu.jpg.CROP.rectangle3-large

Odată cu venirea sezonului mai rece imunitatea noastră trebuie să facă faţă frigului, microbilor şi chiar stresului. Pentru că o alimentaţie sănătoasă ne poate feri de răceli şi gripă, iată 10 alimente pentru o imunitate de fier.

1. Usturoiul este cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antivirale. De asemenea, acesta stimulează creşterea celulelor albe din sânge şi acţionează ca un antioxidant pentru organism. Dacă nu vă place gustul puternic, îl puteţi ascunde oricând prin adăugarea lui în mâncăruri după ce îl tăiaţi, mărunţiţi sau zbrobiţi, efectul asupra sănătăţii va fi la fel de bun.

2. Grapefruitul are un conţinut ridicat de vitamina C, ceea ce ne ajută sistemul imunitar să lupte nu doar împotriva răcelilor, dar şi a virozelor.

3. Ciupercile sunt delicioase nu doar în mâncăruri, dar şi pentru sănătatea noastră. Conţinutul ridicat de selenium şi antioxidanţi, precum şi nivelul crescut de vitamina B stimulează sistemul imunitar să lupte mai bine împotriva agresiunilor din exterior.

4. Carotenoidele, legumele de culoare galbenă, roşie, verde sau portocalie, ajută la întărirea sistemului imunitar. Cu cât consumi legume de mai multe culori, cu atât vei avea o sănătate mai puternică.

5. Conopida, precum şi brocoli şi varza, legumele crucifere, au un conţinut ridicat de vitamine cu proprietăţi antioxidante esenţiale pentru o sănătate de fier. De asemenea, aceste legume, care conţin vitamina H, ajută la funcţionarea corectă a organismului, ceea ce înseamnă mai puţine boli.

6. Fructele acai sunt cunoscute pentru proprietăţile sale de a arde grăsimile, însă aceste boabe au un conţinut ridicat de antioxidanţi.

7. Nucile reprezintă un beneficiu pentru sănătatea noastră, nu doar datorită proteinelor pe care le conţin, dar şi pentru grăsimile bune, esenţiale pentru o dietă corectă. Vitamina E, acizii graşi omega 3 şi niveluri ridicate de antioxidanţi sunt doar câteva dintre ajutoarele pe care sistemul nostru imunitar le primeşte de la aceste nuci.

8. Gălbenuşul de ou este foarte bogat în proteine, are zinc şi seleniu, precum şi alte minerale esenţiale pentru un organism puternic. Deşi conţin colesterol, dacă sunt consumate în moderaţie gălbenuşurile de ou întăresc sistemul imunitar.

9. Stridiile, deşi nu sunt un aliment foarte la îndemână, reprezintă un plus pentru sănătatea noastră. Zincul conţinut de acestea are componente antivirale, esenţiale pentru a combate răceala şi gripa.

10. Iaurtul şi bacteriile sănătoase pe care le conţine acesta protejează tractul intestinal împotriva bolilor gastro-intestinale. În plus, conţinutul de proteine cu numărul redus de calorii stimulează sistemul imunitar indiferent de forma în care este consumat.

sursa:http://www.rtv.net/apara-te-de-raceala-si-gripa-in-mod-natural-10-alimente-pentru-o-imunitate-de-fier_97175.html

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog