BlogPost.Timpul.md

Toți așteaptă „posîlka” de la Italia

header

„Suntem un popor harnic” – se laudă moldovenii care nu fac nimic. Eu în asta nu mai cred.

 

Foarte des aud părinți care strigă în gura mare că ai lor copii au terminat o facultate, au făcut și un masterat și tot nu se pot angaja la lucru. Cel mai important e că acești părinți nu-și pun întrebarea dacă odraslele lor au ieșit de pe băncile facultății și cu ceva în cap, pentru că cel mai des acest neajuns este bariera dintre tânărul „specialist” și job.

Cu 2 facultăți făcute, nu se pot angaja nicăieri

Cât timp părinții se indignează că nu sunt locuri de muncă, pe copii nici vânt rece nu-i trece. Nimeni în mod serios nici nu-și caută un loc de lucru, pentru că dacă ar căuta, cu siguranță ar găsi. Problema la noi e că aceștia nu vor să fie dependenți de un angajator. Îi aud pe mulți spunând: „n-oi merge eu la cineva să mă-nchin”. Ei bine dragilor, stați atunci pe spatele părințălor care se-nchină la propriu prin Italia, Spania, Grecia, Portugalia sau Rusia. Sunt unii cu mai multe facultăți făcute și nu se pot angaja nicăieri – cam greu de crezut, dar sunt. Cu siguranță undeva se poate angaja (restaurant, supermarket, etc). Evident dacă a făcut drept, economie și relații internaționale, și este mândru nevoie mare, o să mai aibă de stat legat de fusta mamei încă mulți ani de zile.

Dacă așa i-au învățat

Sunt ani buni de când mulți părinți din R. Moldova pleacă la muncă peste hotare. Acum copiii acestora termină universități sau intră la facultate. Mulți de mici au avut tot ce și-au dorit din „posîlka” primită de la mama sau de la tata „de la Italia”. Inconștient sau conștient, acești părinți și-au crescut copiii pe care-i merită. Cu siguranță asta a pornit de la premisa: „le-am vrut doar binele”. Tinerii nu-și caută un job pentru că au pe cineva acolo departe, care oricând îi ajută sau pentru că nu prea au ce oferi angajatorului.

Și angajatori „buni” avem

Cunosc situația din interior și anume că nu fiecare student după ce finalizează studiile ar putea merge să se angajeze undeva. Este clar ca bună ziua că o bună parte după universitate habar nu au unde s-ar putea angaja și respectiv trăiesc pe banii părinților sau se căsătoresc și tot trăiesc din banii lor. În schimb, acum aud des că angajatorii caută tineri specialiști și nu au de unde alege. Ceea ce-mi pare absurd. Din zecile de mii de absolvenți cu siguranță s-ar găsi câțiva care ar face față. În aceste clipe îți dai seama că angajatorii au mofturile lor.

P.S. Să știți că lenea slujește omul ca omida pomul.

Sursa: http://blogulcudoigalbeni.wordpress.com/

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
vasea

Corect se scrie Etaliea

Septembrie 7, 2013 at 11:58 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog