BlogPost.Timpul.md

Rogozin e cel care acum 21 de ani a îndreptat automatul Kalașnikov în direcţia concetăţenilor NOȘTRI

Rogozin-Republica-Moldova-UE-dm2

În anul 2006, Dmitri Rogozin, oaspetele nedorit, dar poftit spre umilinţa noastră de actualii guvernanţi, a publicat la Moscova, cartea „Враг Народа” („Duşmanul poporului”).

În capitolul „Calul Troian”, Rogozin vorbeşte despre sângeroasa sa implicare în conflictul armat de pe Nistru din 1992.

 Pentru prima dată am ajuns în zona de conflict la sfârşitul lunii mai a anului 1992. (…) M-am întors la Moscova, pentru a aduna voluntari dornici să participe la acţiunile militare din Transnistria. Pe 23 iunie, m-am întors în stânga Nistrului şi deja mă aflam în cadrul detaşamentului de voluntari din Rusia şi Ucraina, pe traseul Dubăsari-Râbniţa, se destăinuie Rogozin în cartea sa.

Detaşamentele înarmate de fascişti români şi moldoveni au invadat Transnistria în 1992. Acestei cohorte i-au ripostat detaşamentele armatei transnistrene: cazaci, garda militară şi voluntari, scrie Rogozin despre moldovenii care s-au ridicat întru apărarea vetrei strămoşeşti.

Transnistria trebuie să revină fără întârziere în componenţa Federaţiei Ruse, conform voinţei poporului, exprimate în cadrul referendumurilor care au avut loc în această regiune, mai crede Dmitri Rogozin.

Astăzi, separatiştii transnistreni sărbătoresc aşa-zisa „independenţă” a RMN, iar Rogozin, vine să-i susţină (sperăm, de această dată, fără armă!) în demersurile lor.

În aceeaşi zi, la Chişinău, Rogozin va fi primit şi îmbrăţişat de către şeful Guvernului, care, obligat de protocol (sau din proprie dorinţă?), afişând un zâmbet ciudat, îl va îmbrăţişa cordial pe cel care acum 21 de ani a îndreptat automatul Kalașnikov în direcţia concetăţenilor noştri, apăsând cu ură pe trăgaci.

În orice altă ţară, un asemenea „monstru politic”, nici nu s-ar fi gândit să se apropie de „locul crimei”, iar la noi acesta este aşteptat cu pâine, sare, flori şi busuioc, şi nu de procurori, cum s-ar cuveni, ci de un soi de (ne)oameni de stat. Până când?

Autor: VALERIU MUNTEANU

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog