BlogPost.Timpul.md
29.08.2013

AgriCULTURA, sau tête-à-tête cu ministrul BUMACOV

 
Bloggeri / autori

Veaceslav Balacci

 
 

Marţi seara, în plină sărbătoare naţională, la 17.56 (!!!), pe pagina electronică a unui ziar Naţional (al unui partid) a apărut un articol, întitulat „Ministru SUPĂRAT RĂU pe un blogger. L-a invitat la o discuţie tete-a-tete”

Sincer, nu m-a mirat această preocupare a ziarului Naţional de supărările miniştrilor, în detrimentul sărbătorii naţionale.  

Nu m-a mirat pentru că ştiam că este un ziar Naţional al… unui partid, din ograda căruia este ministrul supărăcios şi partid, căruia îi este în cot şi de această ţară, şi de cetăţenii acestei ţări, în fiecare zi şi inclusiv de Sărbătoarea Naţională a ţării. M-a mirat altceva, stilul bădărănesc şi tutuiala în care m-a abordat în scrisoare membrul Guvernului, care are un întreg aparat, inclusiv consilieri de imagine şi de relaţii cu publicul.   

Deşi speram să fie vorba de un simplu exces de zel al jurnaliştilor de partid, am rămas uimit să văd că în articol se făcea trimitere la o scrisoare, care cu adevărat apăruse în aceeaşi zi de sărbătoare, pe pagina oficială web a ministerului condus de ministrul supărăcios. Am aflat că ministrul SUPĂRAT RĂU este cel al Agriculturii, Vasile Bumacov şi era supărat tocmai pe umila mea persoană, în contextul investigaţiei pe marginea monopolului la exportul fructelor şi legumelor, pe care o făcusem publică săptămâna trecută.

Vă recomand să citiţi această scrisoare, în care se combină interesant, ca nuca de perete, formule de politeţe „Stimate” şi „Cu stimă”, cu o greşeală, impardonabilă pentru un funcţionar de stat de asemenea nivel, a denumirii platformei de bloguri pe care am publicat investigaţia şi cu tutuieli de zici că am păscut vaci sau boboci prin pădurile din Ocniţa cu Stimatul Ministru. Sau că acesta mi-ar fi vândut anterior vreo 5 pluguri prin 2KR. Ministrul Republicii Moldova m-a acuzat, la fel la persoana a doua singular, că „sunt tendenţios” sau „că m-am angajat să servesc cuiva”, sau că „am manifestat lipsă de responsabilitate”. Mai mult, ministrul zice că i-aş fi făcut „promovare exagerată” lui Leonid Coca, unul din monopoliştii pe care de fapt l-am demascat în investigaţie, cu prezentare de probe incontestabile.  În finalul scrisorii ministrul m-a invitat la un „tête-à-tête”, care, credea el, „îmi va fi de folos în elucidarea problemelor DE CARE se confruntă exportatorii”.

Am luat-o pe bune (naivul de mine) şi ieri dimineaţă, începând cu 09.00 am început să sun la numerele de telefon de pe pagina web a ministerului, ca să văd pentru când se propune întâlnirea. Mi-a luat o oră. În anticamera Dlui ministru era tăcere de MORMÂNT, la fel şi la alte numere ale angajaţilor aparatului de la MAIA. Într-un târziu am dat de un consilier care a zis că idee nu are nici de scrisoare, şi nici de mine, trimiţându-mă la altul, care mi-a răspuns după 15 min. de insistenţă şi care mi-a zis că este la curent, dar că e puţin probabil că ne vom vedea cu ministrul imediat. Totuşi a revenit şi mi-a zis că ministrul mă invită la ora 11.30. La 11.29 eram în anticamera ministrului, dar secretara (probabil) mi-a zis că ministrul „este jos” (nu prea era noutate pentru mine) şi respectiv să iau loc ca să-l aşteptat. După 14 min. de aşteptare a intrat ministrul supărat, care mi-a întins mâna şi m-a întrebat: „Băi, tu eşti Balacci aşela?”.

Deşi mă invitase la un tête-à-tête, discuţia a fost de fapt tête-à-têtes, pentru că ministrul a mai invitat pe cineva de la Relaţii cu publicul, care apoi am aflat că avea sărmanul rolul de asistent, pe tot parcursul discuţiei acesta încercând să-l liniştească pe ministru. Live ministrul Bumacov părea mult mai supărat pe mine decât în scrisoare. A tunat cu fraze, gen : „Tu în loc să mă ajuţi, mă murdăreşti?!”, deşi chiar am încercat să-l cred şi i-am dat asigurări că sunt deschis pentru colaborare, dar SINCERĂ cu MAIA, în ceea ce ţine de combaterea monopolurilor; „Ce treabă am eu cu ce face Baliţchi?!”, „Eu am fost primul care l-am SCOS LA LUMINĂ pe Coca, bl…. (cenzurat)!” şi „De trei ani eu lupt cu monopoliştii!”. I-am zis că îmi pare bine că cel puţin ministrul recunoaşte EXISTENŢA monopolurilor şi am întrebat de ce nu prea reuşeşte în lupta cu monopoliştii, la care ministrul a explodat şi a răspuns că „ştie cine mă plăteşte”. Am întrebat cine este, dar ministrul… a refuzat să zică. A zis că mă va da în judecată, la care şi eu l-am informat că am de gând să-l acţionez în instanţă pentru lezarea onoarei şi demnităţii prin scrisoare, or toate concluziile din investigaţia mea sunt bazate pe PROBE. Am încercat să-i arăt probele în baza cărora am făcut concluziile  din investigaţie, dar ministrul a zis că… „le are” (!!!), nefiind clar în cazul ăsta de ce mă acuză de „lipsă de responsabilitate”. Vişina de pe tort a fost întrebarea pe care mi-a adresat-o ministrul: „De ce să mă dai în judecată? CARE scrisoare?”, căutând disperat pe ecranul computerului de pe biroul său… Daaaa, am zis şi am dat-o cu no comment-ul la situaţia în care ministrul dădea de înţeles că nici măcar nu ştie că mi-a scris scrisori, prublicate pe cogemite pagină web a ministerului pe care-l conduce şi în ziarele… Naţionale…

În final a concluzionat, că vinovat de monopolizare se face „sistemul judecătoresc”, pentru că ministrul „eliberează din funcţii inspectorii fitosanitari corupţi”, dar „judecata îi restabileşte în funcţii”… Am încercat să-l contrazic pe ministru, opinând că sistemul este aranjat la nivele mult mai înalte decât simplii inspectori fitosanitari, dar tocmai începea o şedinţă a ministrului cu producătorii şi exportatorii, la care ministrul m-a invitat, „ca să văd cum luptă el”, „că el n-are ce ascunde”.

Deşi regret timpul pierdut la  tête-à-tête-ul cu ministrul, îmi pare bine că am ajuns la această întâlnire a ministrului cu producătorii şi asociaţiile de exportatori, cu mulţi din ei făcând schimb de contacte. Dacă ministrul era supărat pe mine pentru că am publicat materialele investigaţiei, acum era în situaţia în care era bombardat din sala de protocol cu întrebări de genul „De ce Coca nu stă încă la închisoare?”, „De ce asociaţia lui Coca are adresă înregistrată în sediul MAIA?”, „De ce nu este încă anulată dispoziţia şefului Vămilor Baliţchi, prin care se limitează numărul terminalelor din Rusia la care se perfectează importul de fructe şi legume moldoveneşti?”. Un exportator i-a dat ministrului numele monopoliştilor, altul a zis că are 4 mii tone de prune, pe care nu le poate exporta şi pe care le va descărca pe scările Ministerului. Ministrul devenise verde, acum nu doar la figurat, dar şi la propriu…

A zis că „Întrebarea este la control la prim-ministru”, că „el nu ştia de dispoziţia lui Baliţchi” şi a promis că va organiza o întâlnire a producătorilor şi exportatorilor cu premierul Leancă şi directorul general de la Vamă Baliţchi. A mai zis că „monopoliştii erau acoperiţi de un colonel de la SIS, care a fost eliberat din funcţie”. L-am întrebat care este numele colonelului, dar ministrul din nou… a REFUZAT, după care a zis că merge „să dea nişte telefoane pentru a organiza întâlnirea exportatorilor cu prim-ministrul şi Baliţchi”.

Aseară am aflat de la producători că la 15.30 s-au întâlnit la Serviciul Vamal cu Tudor Baliţchi, care a zis că… nici el „NU ŞTIA” nici de dispoziţia, nici de scrisoarea adresată şefului Vămii ruse prin care cerea limitarea numărului de terminale, pe care CHIAR EL A SEMNAT-O! Dar (fiţi atenţi!!!) a promis exportatorilor şi producătorilor, că azi urmează să adreseze şefului Serviciului Vamal Federal al Rusiei o scrisoare, prin care va cere anularea scrisorii, despre care el nu ştie nimic… Ştiu că sună a… Poltergeist. Asta e… MallDova, cu agriCULTURA, miniştrii şi… Bandiţchii săi!

 Sursa: vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gheorghe Tofan

Excelent! Mi-a placut. Repede, lapidar, bine si documentat.

August 30, 2013 at 01:47 Răspunde
 
victor

Bumacov nu trebue sa se supere, dar trebue sa ia situatia sub control si sa o rezolve… dar de unde daca conducerea noastra e putreda, iar Ministerele sunt pline de nanasi si cumatri.

P.S. Articol care reflecta realitate, respect pentru asa oameni ca Veceslav.

Noiembrie 26, 2013 at 01:02 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
04.10.2013

Subsecvent, RELIEFEZ: Tudor, LASĂ FU®MATUL!

 

La 16 septembrie, după ce tânărul şi zglobiul general al Vămii moldoveneşti a încercat să-mi închidă gura prin nişte acuzaţii de doi bani, făcute public şi fără prezentarea cărorva probe, cu încălcarea prezumţiei nevinovăţiei şi dreptului la apărare, i-am adresat lui Baliţchi o cerere prealabilă prin care am solicitat DEZMINŢIREA informaţiei calomnioase. Prin acea cerere i-am solicitat de asemenea... (3 Subsecvent, RELIEFEZ: Tudor, LASĂ FU®MATUL! )

20.09.2013

EXCLUSIV! Deconspirarea bandei lui VALET. Partea II. Adrian Morărescu, MILIONARUL din… CARTON

 

 Continuare. Vezi şi Partea I.  O să recunosc că protagonistul nostru de azi era planificat pentru a fi abordat într-una din părţile de la urmă ale serialului, acesta fiind nici pe departe cea mai grea piesă din banda lui Bandiţchi. Însă, dacă tot celebrăm azi prima anversare de o săptămână de la conferinţa de presă din... (0 EXCLUSIV! Deconspirarea bandei lui VALET. Partea II. Adrian Morărescu, MILIONARUL din… CARTON )

16.09.2013

Cerere prealabilă lui BALIŢCHI

 

               Adresată public şi depusă pe suport de hârtie în căsuţa poştală a Serviciului Vamal Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Cerere prealabilă lui BALIŢCHI )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog