BlogPost.Timpul.md

De ce e important să vezi întotdeauna jumătatea plină a paharului

201203-omag-optimism-600x411

Nici un politician cu glas mieros, nici o zână bună şi nici un duh al lămpii nu vine să presare praf de stele sau să îţi îndeplinească 3 dorinţe.

A îmbrăţişa optimismul înseamnă să îţi însuşeşti încrederea în sine, responsabilitatea personală şi munca necesară pentru a-ţi schimba tiparele de gândire şi acţiunile.

Nu înseamnă să negi realitatea, ci doar să îi ţii piept în mod pozitiv, pentru a reuşi în faţa provocărilor vieţii.

Fii sigură că oricare ar fi ţara, speranţa este un cuvânt care sună frumos în orice limbă. Chiar şi în cele mai dure perioade din punct de vedere economic, unii cetăţeni ai lumii găsesc metode de a o duce destul de bine.

În loc să urmărească lanţul negativ al veştilor proaste, oamenii cu o atitudine optimistă şi un vis puternic sunt atenţi să profite de oportunităţile disponibile. În loc să îşi facă griji pentru economia globală, muncesc pentru a-şi influenţa economia personală zi de zi.

Mai multe zile pozitive

Ca optimistă, vei şti că deşi nu poţi controla tot ce ţi se întâmplă, poţi, cu siguranţă, să îţi controlezi reacţiile. Chiar dacă ai avut parte de pierderi uriaşe, de abuzuri, de infracţiuni sau de cancer – nu te eticheta drept victimă. Eşti o supravieţuitoare. Tu controlezi rezilienţa, iscusinţa şi perseverenţa de care dai dovadă în faţa greutăţilor.

De asemenea, îţi controlezi iniţiativa şi inventivitatea în transformarea accidentelor fericite şi a oportunităţilor neaşteptate în reuşite satisfăcătoare. Nu dificultăţile trebuie să te definească. În schimb, te pot perfecţiona.

Mănâncă sănătos – urmăreşte progresul, nu perfecţiunea

Cel mai uşor este să începi cu obiceiurile alimentare. Fă schimbări mărunte. Experimentează noi reţete  Când găseşti una care-ţi place, prepar-o mai des. Pregăteşte cantităţi mari din acel fel şi congelează porţii mici pentru mese sănătoase rapide. A face schimbări de durată nu înseamnă să renunţi la alimentele care îţi plac, ci să găseşti mâncăruri sănătoase care să îţi placă la fel de mult. Poţi să îţi schimbi preferinţele şi să produci o schimbare în sănătatea ta.

Poţi face mai mult pentru a-ţi coordona schimbările. Nu uita, este la fel de greu să te dezveţi şi de obiceiurile bune, şi de cele rele. În loc să enumeri toate regimurile în parte, consultă-ţi medicul, un dietetician atestat sau orice nutriţionist reputat.

“Când stai, rugineşti”

Exerciţiile fizice sunt importante, dar nu uita să practici şi o anumită formă de relaxare. Fiecare persoană se relaxează diferit, aşadar, găseşte metoda care funcţionează cel mai bine pentru tine.

Şi în timp ce vorbim despre relaxare, nu uita să dormi suficient noaptea, lucru care va fi mai simplu odată ce începi să faci sport în mod regulat. A te trezi odihnit te ajută să îţi păstrezi o atitudine pozitivă şi optimistă.

Autor: Andreea Chirila

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog