BlogPost.Timpul.md

Cine este de vină că orașul Chișinău arată ca Kabulul?

Vin recent din Chișinău. O concluzie la cald. Nu-mi place Chișinăul. Nu-mi place pentru că a devenit urât și murdar. Cine este de vină? Foarte mulți o să arate cu dejtul spre Chirtoacă. Este o modă la Chișinău să dai vina pe Chirtoacă. În acesta se aruncă cu ocări, blesteme, mulțimi de oameni mai mult sau mai puțin sănătoși la cap dau buzna în primărie. Da, Chirtoacă are păcatele sale. Este de vină pentru fiecare gropiță din asfalt. Este vinovat că nu este în fruntea Partidului Liberal și pentru asta o să plătească politic cu vârf și îndesat. Este vinovat că nu reușește să-și facă în primărie o echipă cu oameni de-ai săi. Se bazează în continuare pe vechii mamuți, corupți și răs-vânduți.

Însă oricât de mult l-ați învinui și urâ pe Chirtoacă, el nu este singurul vinovat că orașul Chișinăul arată ca Kabulul, capitala Afganistanului. Mă scuzați pentru cacofonie. Doar nu Chirtoacă mi-a tăiat calea de o sută de ori în o sută de mașini diferite pe bulevardele capitalei moldovenești. Erau cetățenii votanți, cei care știu să arate cu dejtul, dar care nu-și asumă niciodată vreo vină. Pe crucea mea, mulți nebuni șofează prin Chișinău. Nu zic, există nebuni și în București. Însă aici nu văd la fiecare 10 minute mașini tamponate, care blochează traficul. Și apoi, nu Chirtoacă trebuie să vină, stimabili chișinăuieni, să vă curețe scara blocurilor de căcat, iertați-mi expresia. Intri în unele blocuri din Chișinău și nu-ți vine să crezi că pe acolo stau oameni. Pare că ai intrat într-o cocină. Rahat, chiștocuri de țigări, hârtii, geamuri sparte, noroi, praf… Fraților, e la voi acasă, nu vine nimeni să dea cu mătura în locul vostru.

Nu aruncați gunoiul pe stradă, nu circulați ca nebunii, nu distrugeți mobilierul stradal. Faceți chestii normale, care depind de voi și abia apoi puneți presiune pe primărie. Apropo de presiune. Nu mi se pare normal ca o persoană politică, aleasă de cetățeni într-o funcție importantă, care, teoretic, ar trebui să aibă parte de protecția statului să fie în permanență supusă unei violențe verbale, ba chiar și fizice. Nu-i plâng de milă primarului Dorin Chirtoacă. Departe de mine gândul. Eu vorbesc aici de instituția pe care o reprezintă. Nu mi se pare normal ca orice nebun de pe stradă să pătrundă într-o instituție a statului și să producă haos, să urle, să distrugă, să amenințe, să înjure. Nu e civilizat. Nu e democratic. Care mai este valoarea unei primării dacă toți demenții vor putea pătrunde nestingheriți în interior pentru a crea balamuc? Cum să mai respecți această instituție? Cine să mai aibă încredere în ea?

Ai impresia că instituțiile statului, care trebuie să restabilească ordinea, lasă haosul să continue în mod voit. De ce? Chestii politice: de ce să-l ajuți pe un oponent? Lasă-l singur în fața furiei maselor. Tizul primarului Chirtoacă, Dorin de la interne, trebuie să știe un lucru: cine seamănă vânt, culege furtună. Au mai fost unii care au lăsat pradă furiei maselor un Parlament și o Președinție. Știm ce s-a întâmplat cu ei. În fine. Nu prea știu cazuri din vestul civilizat, în care cetățeni sănătoși mintal sau ba să ia cu asalt primăriile, autoritățile locale pentru anumite probleme. În schimb, în Kabul acest lucru este sport național. Numai că acolo acești oameni nu sunt numiți protestatari, ci teroriști. Să ne așteptăm și la primul kamikaze moldovean care să amenințe primăria municipiului Kabul, pardon, Chișinău?

sursa: cojocari.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Kabaretonarene

Eventual arata precum orasul Kabul…;) scoatei cacofonia aia din titlu!!!

August 13, 2013 at 11:03 Răspunde
 
Ion

Ce lingău penibil. M-am săturat de moralişti din ăştia de doi bani.
Dacă cineva încalcă ordinea publică, el este pedepsit pe cale legislativă. Asta nu e un prilej pt restricţionarea drepturilor. Şi parcă-l văd că revine la Chişinău, şi începe să se căineze că nu are acces la instituţiile statului, că demnirtarii s-au ascuns în clădirile întreţinute din bani publici, protejaţi de poliţai şi turnichete…

August 13, 2013 at 11:08 Răspunde
 
Ion

*demnitarii

August 13, 2013 at 11:10 Răspunde
 
trist

daca nu ai prea vazut cazuri in „vestul civilizat”,ar fi bine sa-ti aduci aminte de protestelor studentilor fracezi din ultimii 3 ani.ultimul de acest gen a fost din cauza micsorarii bugetul institutiilor de invatamint superior cu 13 sau 15%.iar protestul a dorat in jur de o saptamina timp in care studentii aruncau cu coctailuri molotov si distrugeau usi,ferestre,luptau cu politia,etc.Asa ca incetati sa mai lingeti fuduri europene va rog…

August 13, 2013 at 12:27 Răspunde
 
trist

Sunt superiori noua pe plan economic si alte in care am putea lua exemplu,dar cu siguranta moralitatea si alte valori umane nu sunt printre ele,…in ceea ce priveste restul articolului nu am alte obiectii,….este tristul adevar

August 13, 2013 at 12:28 Răspunde
 
Ion

Cacofonie chiar în titlu. Nu înţeleg cum poate un blogger să nu observe cacofonia, mai ales că a scris mai multe articole. E urât.

August 13, 2013 at 16:53 Răspunde
 
ioan popescu, ziarist, ploiesti

Atac la limba română: …Chișinău arată CA KA…

August 13, 2013 at 19:52 Răspunde
 
Un Vasile

Stimate blogger. De ce crezi tu că avem nevoie de acest articol. Atîta timp cît scriai de Chişinău cu siguranţă vreun străin din UE descria pe blogul său mizeria din blocurile şi cartierele Bucureştiului,aşa că… nu se merită

August 13, 2013 at 20:56 Răspunde
 
anonim

vorbiti aiurea de nici o saptamana am venit din chisinau, sunt din romania, orasul arata chiar bine curat fata de bucurestiu nostru, nu vorbiti prostii chisinau arata chiar bine

August 16, 2013 at 19:59 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog