BlogPost.Timpul.md

DOCUMENT EXCLUSIV! Iată scrisoarea trimisă de Brâncuşi în 1903 „MAICII” sale

brancusi_t1

O scrisoare veche de peste 100 de ani, trimisă de cel mai mare sculptor modern al lumii, Constantin Brâncuşi, mamei sale.

brancusi_e-crop-644x416

constantin-brancusi2

Aflat la Paris, sculptorul născut la Hobiţa nu şi-a uitat nicio clipă familia şi nu s-a depărtat sufleteşte de cei dragi. Chiar dacă îi despărţeau sute de kilometri, conexiunea dintre Constantin Brâncuşi şi mama sa nu a fost alterată. Dovada este chiar o scrisoare trimisă de marele artist, în 1903, mamei sale, pe care ziarul ”ring” o publică astăzi. Documentul de o valoare incomensurabilă a fost păstrat cu grijă de rude, fiind, totodată, o comoară pe care familia Brâncuşi a lăsat-o moştenire de la o generaţie la alta. „Am ţinut enorm la această scrisoare şi am purtat-o în permanenţă cu mine pentru a fi sigură că nu poate dispărea. Scrisoarea a fost trimisă în urmă cu peste 100 de ani”, ne-a declarat Maria Brâncuşi, stră-strănepoata sculptorului.

scrisoare-brancusi-23-noiembrie-1903-1 scrisoare-brancusi-23-noiembrie-1903-2

Dulci îmbrăţişări de la un fiu ce te doreşte” Dorul de mamă şi volumul mare de muncă ce îl ţinea atât de ocupat încât nu avea timp să ajungă să-şi viziteze familia se numără printre marile suferinţe pe care le-a simţit Constantin Brâncuşi la Paris. „Ocupat peste măsură cu nevoile mele, abea acum avui răgaz săţi scriu două trei cuvinte. Vei şti că am primit scrisoarea d-ta care mi-a umplut inima de bucurie aducândumi vestea că eşti sănătoasă. Mă întrebi dacă mai vin pe acasă (…) Aşa mi-e în gând, dar cu tot dorul ce duc de a veni, nu pot să mă mişc de aici până nu voi termina ce a ce am de făcut (…) Iar d-ta primeşte dulci îmbărţişări de la un fiu ce te doreşte”, scria Brâncuşi în scrisoarea către „Maica” sa. Nu primea „scrisorile regulat” Un alt aspect subliniat de marele sculptor a fost neregularitatea cu care primea scrisorile. „Când îţi scrie cineva vreo scrisoare, să facă adresa tocmai aşa cum urmează. Să nu o schimonoseasă în alt chip căci de aia nu primesc scrisorile regulat”, adăuga sculptorul în PS-ul scrisorii. Mai multe detalii despre relaţia dintre Constantin Brâncuşi şi familie vă vom oferi în zilele următoare. 110 ani au trecut de când Brâncuşi a trimis scrisoarea către „Maica” sa, scrie ziarulring.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog