BlogPost.Timpul.md

Un băiat de 6 ani a câştigat în instanţă dreptul de a fi tratat ca o fată

image

Tribunalul din Colorado a declarat o școală generală din SUA vinovată de discriminare contra unei fetițe „transgender” de șase ani, deoarece i-a interzis să folosească toaleta fetelor. Cazul, descris de activiștii transgenerității drept o nouă frontieră în domeniul drepturilor civile, e privit de conservatori drept un abuz contra drepturilor majorității și „o bătaie de joc la adresa drepturilor omului”.

Familia Mathis și avocatul lor au celebrat ieri victoria în cazul de discriminare împotriva școlii în care Coy Mathis, un băiat în vârstă de șase ani care afirmă că se simte fată și dorește să folosească toaleta fetelor, a fost înscris până de curând în clasa I.

Oficialii şcolii au declarat că „fetiţa” poate folosi toaleta profesorilor sau a infirmeriei, însă nu și pe cea a fetelor, întrucât părinţii celorlalţi copii ar putea să fie deranjaţi de faptul că fetele lor ar putea vedea organele genitale ale băiatului, chiar dacă acesta se simte fată, relatează Associated Press.

„Este un lucru care o stigmatizează”, au declarat, în schimb, părinţii lui Coy (foto dreapta). „Şcoala are posibilitatea de a-şi educa elevii că diferenţele sunt bune şi trebuie îmbrăţişate, în loc să îi înveţe să discrimineze”, au spus aceştia.

Părinții copilului transgeneric, ce îi încurajează alegerea de a se îmbrăca și comporta ca o fată, consideră că verdictul tribunalului reprezintă o victorie pentru drepturile „fiicei” lor. „Viitorul ei va fi mai bun dacă vom ajunge în punctul în care acest lucru [transgeneritatea] nu va mai fi considerat un lucru rușinos”, a afirmat Kathryn Mathis, mama copilului.

Adepții transsexualismului văd în acest verdict o piatră de hotar în lupta pentru drepturi a persoanelor transgenerice. „Acesta e, de departe, un punct de cotitură în cadrul proceselor pentru dreptul persoanelor transgenerice de a alege toaleta la care să meargă”, a afirmat avocatul familiei, Michael Silverman, de la Transgender Legal Defense & Education Fund. Curtea Supremă din SUA mai are pe rol un alt proces în care unei fete transgenerice de 15 ani i s-a interzis, de asemenea, dreptul de a folosi toaleta fetelor.

Verdictul: „o bătaie de joc” la adresa drepturilor omului

Ceea ce Silverman consideră o victorie, Peter Sprigg, de la Policy Studies at the Family Research Council din Washington, afirmă că e „strigător la cer” că un tribunal „a decis că sentimentele aberante ale unui individ pot fi plasate mai presus de îngrijorările legitime ale marii majorități a copiilor”. Mai mult chiar, el a adăugat că școala deja fusese „excesiv de generoasă în susținerea unei minciuni, prin faptul că acceptase să numească un băiat biologic drept fată și să-i permită să se îmbrace ca o fată”, precizează Christian Post.

„În mod uimitor, nici măcar această concesie generoasă nu i-a mulțumit pe cei de la Transgender Legal Defense and Education Fund. […] Acești activiști plasează agenda lor social-politică radicală deasupra binelui restului elevilor școlii”, a adăugat el.

În plus, Mat Staver, de la Liberty Counsel, o organizație specializată în litigii religioase și familiale, susține că procesele de discriminare împotriva persoanelor transgenerice reprezintă „o bătaie de joc la adresa drepturilor civile”. El a relatat faptul că, împreună cu organizația sa, a fost implicat în apărarea unui angajat care fusese pedepsit pentru faptul că îi ceruse unei persoane care era în mod evident bărbat să părăsească vestiarul în care se schimbau femeile.

„Cum îți dai seama dacă cineva chiar se percepe în felul acesta [ca femeie] sau nu?”, a întrebat Staver. „Cum îți dai seama dacă nu cumva cineva e pur și simplu un exchibiționist?”, a mai întrebat el. Nu în ultimul rând, Staver a adăugat că „fetița” de șase ani implicată în recentul proces împotriva școlii sale e prea tânără ca să decidă pentru sine într-o chestiune precum identitatea de gen.

coy_mathis_400

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog