BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net10.08.2013

Cum Genesis a câștigat licitația înainte ca câștigătorul să fie anunțat oficial

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Prima noutate este că la CNA a fost depusă o cerere privind deschiderea dosarelor penale pe numele primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, pe numele altor funcționari ai primăriei, precum și pe numele deputatului Chiril Lucinschi.

În viitorul apropiat va fi prezentată schema reparației drumurilor și spălării banilor, dar până atunci prezint cum Genesis a câștigat licitația înainte ca câștigătorul să fie anunțat oficial.

Cum am scris și ieri pe Facebook, prima oprire este str. Alba Iulia

Strada Alba Iulia a fost dată în exploatare la data de 14 octombrie 2010, în plină campanie electorală, chiar de ziua orașului. Nu se cunoaște din ce resurse a fost reparată strada și cum a fost posibil efectuarea lucrărilor înainte de încheierea unui document important, despre care voi nota mai jos.

Astfel, la data de 28 iunie 2010 a fost luată decizia CMC cu nr. 7/12 privind programul edilitar de reparație a străzilor municipiului Chișinău, prin care Primarul Dorin Chirtoacă a fost numit responsabil de controlul asupra deciziei.

În urma deciziei privind petrecerea licitației, companiile din domeniu au cumpărat caietul de sarcini, la condițiile de atunci. Menționez că str. Alba Iulia este inclusă în caietul de sarcini. Pe parcurs au fost schimbate regulile jocului, iar oferte au depus doar două companii. În articolul anterior le-am enumerat și sunt SRL Genesis Internațional și Regia Exdrupo.

Caietul de Sarcini – Alba Iulia p 36

Din oferta Genesis Internațional suntem informați că Genesis Internațional este asociat cu SA Edilitate, întreprindere municipală, care a reparat și dat în exploatare str. Alba Iulia, până la semnarea contractului.

Tot din ofertă, compania Genesis indică că este gata să repare str. Alba Iulia cu 23 342 559,89 lei, iar pentru toate cele 10 străzi este gata să repare cu 162 497 541,44 lei, inclusiv TVA.

Oferta Genesis Internationa in Asociere Cu Edilitate

La data de 23 august 2010 a fost deschisă licitația privind reparația celor 10 străzi, iar la data de 3 septembrie 2010 a fost anunțat câștigătorul. În comisia de licitația a fost prezent și primarul general, Dorin Chirtoacă, în baza decizie pe care a semnat-o personal, având calitatea de Președinte al Comisiei.

La data de 24 septembrie 2010 Dorin Chirtoacă a semnat scrisoarea nr. 02-118/687, care nici nu a fost pusă pe antetul primărie, probabil pregătită undeva pe sub masă sau într-un local, prin care anunță Genesis că a câștigat concursul.

Ei bine, Genesis a câștigat concursul și urma să înceapă reparația următoarelor drumuri:

  1. Ștefan cel Mare;
  2. Alba Iulia;
  3. Vadul lui Vodă;
  4. Sos Muncești;
  5. Ismail;
  6. Dacia;
  7. Tudor Strisca;
  8. Burebista;
  9. Grigore Vieru;
  10. V. Lupu

La data de 19 noiembrie 2010, adica la o lună după ce strada Alba Iulia a fost dată în exploatare, a fost semnat contractul cu Genesis, nr. 16/10, aprobat de Dorin Chirtoacă, înregistrat la Achiziții Publice pe data de 2 decembrie 2010.

Contractul Cu Genesis International Din 19 Noiembrie 2010

Aici apare întrebarea cum, conform contractului, strada Alba Iulia urmează să fie reparată de Genesis, pe când strada deja a fost dată în exploatare cu o lună înainte, la care chipurile a lucrat Edilitate?

Deci, este clar că Genesis a început lucrările la str. Alba Iulia înainte să fie anunțat câștigătorul licitației de reparației acestei străzi. Reparația a fost efectuată prin intermediul SA Edilitate, care este asociată cu Genesis Internațional, conform Formularului DO-5, prezentat de Genesis Internațional. Mai mult, conform formularului prezentat la deschiderea licitației din 23 august 2010, Genesis Internațional este LIDER ASOCIERE în afacerea cu SA Edilitate, după cum a semnat Sensutchi Iacob pe document și a pus ștampila întreprinderii.

Astfel, deja din 23 august 2010 se cunoștea că Genesis și Edilitate sunt asociați, iar lucrările efectuate la str. Alba Iulia deja anunțau cine va fi câștigătorul licitației, or, începerea reparației acestei străzi însemna că asociații Genesis și Edilitate aveau deja garanția că câștigă concursul și vor semna contractul din 19 noiembrie 2010, în urma căruia vor primi cei 30 milioane de lei, băgați în asfaltul de proastă calitate, așternut pe Alba Iulia (Cunoașteți că Țernă a fost „demis” pentru aceasta).

Povestea programului Genesis nu se termină aici. Urmează, peste o săptămână, alte detalii ce ține de contractarea creditului, de la o firmă offshore, din Bostin, precum și legătura Chirtoacă-Lucinschi-Genesis-Compania de creditare…

Nu uitați că astăzi este ziua de naștere a lui Dorin Chirtoacă.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog