- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Rezident in Moldova, angajat in Romania, iar remunerarea o primesti din Germania

Scris de: 3blogpost la data August 8, 2013 @ 09:51 in Economie | 1 Comment

Fiind rezident in Moldova observ de ani buni migratia prietenilor mei si a cunoscutilor peste hotarele tarii. Fie in Europa, Statele Unite, Rusia, Australia, iar de curind si tarile Asiatice au devenit atractive.

Multi economisti vorbesc despre procesul globalizarii si despre “miscarea” economiilor, “fuziunea” lor, “amestecarea” si conectarea la unul si acelasi sistem de alimentare, sistemul global.

“Harta” veche dupa care ne conducem a venit timpul sa o modificam sau sa “modelam” una actuala, destinata “terenului”, pe care o sa-l ofere sistemul global.
Nu mai este cazul sa vorbim despre locuri de munca care vor dura o viata intreaga sau despre abilitati si aptitudini care le-ai dobindit o data si iti vor fi utile la nesfirsit, iar plus la toate iti vor aduce si prosperitate in viata personala cit si in acea financiara.

Oportunitatile vor fi diverse si vor veni din diferite tari sau chiar si continente. La momentul actual raspundem cu succes celor locale, care sunt provocatoare si dificile, cum ar fi capturarea unui iepure. Insa cind vine vorba despre oportunitatile globale vorbim despre cu totul alta fiara.
Una feroce si inteligenta, care te va provoca si va urmari fiecare miscare a ta pentru a gasi punctele slabe, va cere ce este mai bun in tine si nu va accepta scuze sau momente de indoiala.

Multi din noi o data vazuti trecuti de primul interviu se relaxeaza si se gindesc ca au succes deja, dar daca si au inceput sa lucreze atunci se considera in drept doar sa-si execute bine responsabilitatile si atit.

Dar nu e chiar asa ! Se spune ca ai nevoie de cel putin doi sau trei ani pentru a stapini bine un domeniu in care esti angajat. Insa dupa aceasta urmeaza iarasi un proces de invatare, o analiza a tendintelor globale si a cerintelor care tot se modifica.

Avem doar o zi pentru a indeplini responsabilitatile noastre la serviciu, in familie si fata de propria noastra. Sunt sigur ca suntem capabili de mai mult si ca avem capacitatea de a stapini mai multe domenii. Nu mai vorbim despre experti intr-un singur domeniu, ci despre experti care stapinesc bine aproape toate domeniile.

Situatia actuala ne permite sa traim in Moldova, dar sa muncim in Romania sau Ukraina, iar remunerarea sa o prim din Germania sau SUA. Insa in orice moment e bine sa fim pregatiti sa raspundem oportunitatilor internationale si sa ne mutam in alta tara cu traiul, sa invatam o alta limba, sa gustam alte bucate, sa invatam abilitati noi.

Sa fim responsabili si flexibili.

sursa: timotinvictor.wordpress.com [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/08/08/rezident-in-moldova-angajat-in-romania-iar-remunerarea-o-primesti-din-germania/

URLs in this post:

[1] timotinvictor.wordpress.com: http://timotinvictor.wordpress.com/2013/08/08/rezident-in-moldova-angajat-in-romania-iar-remunerarea-o-primesti-din-germania/

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.