BlogPost.Timpul.md

De ce Moldovenii trăiesc mai bine

Încă nu înțeleg dacă această senzație mi-am creat-o singur, ca să-mi fie mai plăcut în md, după alte meleaguri frumoase vizitate sau chiar e o realitate care am descoperit-o recent.

Moldovenii trăiesc mai bine.

Și nu percep asta prin noi Evoqueuri sau Cayenneuri parcate de-a sula, sau prin garduri înalte ce ascund castele încă mai înalte, ale unor oameni micuți. Dacă ar fi fost asta, apoi Moldova demult o duce bine.

Nu fraților, eu văd creșterea prin sport.

Când am început să merg cu bicla prin Chișinău, apoi abia de întâlneai vreun ciclist odată la o oră de mers. Azi? E plin dragă! În Ch, pe șoselele republicii, prin parcuri, all over. Frumos. Îmi bucură ochii fiecare roată, fiecare pedală, fiecare schimbare de viteze. Unii chiar se salută reciproc ridicând palma, o solidaritate naivă, dar măgulitoare. Și ce e mai frumos, că văd tot mai multe fete. Cu timpul vom avea și o infrastructură, cu timpul…

Bazinele sunt pline cu oameni, ca lacurile de pește. Vreo 7 ani în urmă, în orele de dimineață, puteai să te delectezi singur cu pista ta. Acum frate, stai cuminte. E puțin deranjant, trebuie să depășești ”balene”, cum le spune Dorel; mai dai cuiva o mână în cap, mai primești un picior în ochelari. Asta e. Dar inima-mi zâmbește de atâtea capete ce dispar sub apă și apar înapoi.

Îmi pare rău că nu știu cum stăm la capitolul arte marțiale în general; școala noastră permanent e plină, mulțumesc Senseiului.

Moldovenii au început să investească nu doar în imobile, mobile, mâncare și haine. Moldovenii își cumpără abonamente la Energy, la EcoSport și ce mai există acolo. Moldovenii urcă Mont Blancul. Moldovenii fac jogging, tenis de câmp, de masă. Moldovenii îi dau cu Kaiacul. Moldovenii sunt bravo!

Am scris ceva timp în urmă, că targeturile sportive pot fi printre puținele metode eficiente de a lăsa fumatul. Din toți cititorii doi m-au întrebat ce trebuie de făcut, unul deja s-a apucat de lucru. Moldovenii sunt bravo.

Care e următorul pas? E simplu – urmează investiții în Cultură și Artă. Moldovenii vor începe să meargă mai des la teatru. Se vor deschide galerii de artă. Vom avea nu doar monumente a eroilor căzuți, dar și diferite mâzgăleli post-moderniste ce pun mintea și imaginația în mișcare. Posibil în vreo 50 de ani, posibil în 100. Avem de ridicat multe etaje. Și e posibil Noi să nu mai fim atunci. Dar fiecare scară e importantă.

Doar trei sfaturi înainte de a încheia articolul, dacă sunteți începător:
1. Porniți de la ”mic”
2. Creați un regim și respectați-l.
3. Măsurați ce faceți – km, ore, bazine.

Succes! pup

sursa: andreiharet.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog