- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Dă-i cu 70 de km/h!

Scris de: 3blogpost la data August 8, 2013 @ 08:07 in Actualitate | No Comments

Încerc, mai ales în ultimul timp, să respect cât de mult pot Regulamentul circulaţiei rutiere. Dar, am tot dat peste nişte situaţii confuze. De exemplu:

Merg pe viaduct cu 50 de km/h, aşa cum cere legea. Doar eu. Restul – de la 70 de km/h în sus. Ca să nu incomodez pe nimeni în trafic – aşa cum cere legea – selectez frumuşel  prima bandă şi dă-i gazul încetişor. Când ‘cole, un troleu îmi face din faruri din spate. Eu, nu mă las, dă-i cu 50 de km/h. S-a înnervat „troleibusnicul”, arată depăşire şi dă-i gazul! Brusc, o început aşa a-i sălta „coarnele” şi… situaţie de accident, într-un cuvânt. Am frânat până la 30, mai nu m-a lovit altul din spate… S-a consumat până la urmă fără accident, dar, cu mult stres pentru 3 şoferi şi încă vreo 80 de pasageri.

Şi gândeam atunci: cum dracu, vreau să respect legea, dar instinctul de auto-apărare îmi spune că voi fi mai sănătos dacă, totuşi, încalc niţel legea.

Iată că azi frustrarea mea a luat sfârşit. Au fost anunţate modificări [1] la regulament, prin care se permite până la 70 de km/h pe viaduct, bd. Dacia, şoseaua Hânceşti, etc., pe mai multe porţiuni unde este posibilă acceleraţia.

Bravo, poliţia, poate când vrea! Acum, urmează ca noi să respectăm noile reguli. La fel să o facă şi poliţia!

PS: O altă frustrare ţine de zebre. Tot încerc să cedez fiecărui picior care calcă pe trecerea de pietoni, dar mai nu am fost lovit în spate de câteva ori, iar un copil mai nu a fost retezat de altul care nu s-a oprit lângă mine. Despre asta – cu altă ocazie.

sursa: cibotaru.md [2]

blogpostt [3]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [4] pe TWITTER [5]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/08/08/da-i-cu-70-de-kmh/

URLs in this post:

[1] modificări: http://pr.gov.md/news/details/1047

[2] cibotaru.md: http://cibotaru.md/da-i-cu-70-de-kmh/

[3] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[4] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[5] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.