- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Cât costă o dietă? De ce este mai scump să slăbeşti decât să te îngraşi

Scris de: Editor la data August 8, 2013 @ 09:15 in Sănătate | No Comments

Foarte multe femei vor să fie slabe şi visează să aibă un corp cu forme apetisante, în primul rând pentru că acest model se promovează intens în mass-media şi abia apoi pentru că îşi doresc să fie sănătoase. Trebuie să recunoşti că ţi s-a întâmplat cel puţin o dată până acum să spui „gata, mă apuc de dietă, nu mai suport să am şunculiţe şi colăcei”, dar ai renunţat rapid la planul tău când ai văzut că trebuie să scoţi întruna bani din buzunar. Să fie adevărat faptul că este mai scump să slăbeşti decât să te îngraşi?

La prima vedere, răspunsul este afirmativ. Iată de ce.

Alimentele sănătoase costă dublu faţă de junk food
Unul dintre motivele pentru care este mai scump să slăbeşti decât să te îngraşi este acela că alimentele sănătoase sunt de două ori mai scumpe decât cele procesate, gata pentru a fi luate la pachet. Dacă stai bine şi te gândeşti, tot ce este de calitate este mai scump. O haină de firmă este mai scumpă decât una cumpărată de la taraba din piaţă, o maşină puternică este mai scumpă şi mai bună decât una cumpărată cu buget redus, nu? Acelaşi lucru este valabil şi în cazul alimentaţiei sănătoase.

Dacă vrei să slăbeşti, trebuie să cumperi legume şi fructe proaspete, peşte de cel puţin 2 ori pe săptămână, cereale integrale etc. Toate acestea costă mai mult decât un meniu de fast food sau decât alimentele semipreparate, însă trebuie să te gândeşti că faci o investiţie în sănătatea ta.

Mănâncă sănătos şi slăbeşte acum şi vei economisi banii pe care în viitor i-ai da pe medicamente şi tratamente care să te scape de boli cardiovasculare sau alte afecţiuni cauzate de kilogramele suplimentare.

Faptul că este mai scump să slabeşti decât să te îngraşi este oarecum o iluzie, întrucât, de fapt, cheltuieşti mai mulţi bani pe alimente inutile care se transformă în grasimi: sucuri carbogazoase, chipsuri, dulciuri, prăjituri, bomboane, biscuiţi şi covrigei.

Pentru a slăbi, trebuie să-ţi faci abonament la sală
Pentru a putea slăbi cu adevărat, trebuie să-ţi faci un abonament la sală, pentru ca un instructor să-ţi recomande cele mai eficiente exerciţii în funcţie de greutatea pe care o ai şi de cea la care vrei să ajungi.

În timp ce un abonament lunar la sală costă destul de mult şi ai nevoie de echipament, care şi acela costă, pentru a te îngraşa nu trebuie decât să fii sedentară şi să îţi ignori silueta.

Să nu mai vorbim de faptul că ai nevoie şi de tonifiere, ceea ce înseamnă că dai bani pe produse pentru masaj sau plăteşti şedinţe la salon. Privit din acest punct de vedere, slabitul costă mai mult, dar oare nu merită?

Slăbitul te determină să faci şi alte schimbări costisitoare
Nu în ultimul rând, este mai scump să slăbeşti decât să te îngraşi, întrucât trebuie să faci şi alte schimbări costisitoare în stilul de viaţă. Mai exact, în loc să mănânci alimente ambalate la serviciu, care sunt foarte ieftine, vii cu pranzul de acasă. Un file de peşte şi o salată costă mai mult decât un pachet de covrigei. De asemenea, uleiul de măsline este mai scump decât cel de floarea soarelui, pâinea din faină integrală este mai scumpă decât cea albă, să mergi la un restaurant cu mâncare sănătoasă te costă mai mult decât să mergi la împinge tava.

Tu ce alegi? Să slabeşti, chiar dacă te costă mai mult, sau să rămâi plinuţă?

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/08/08/cat-costa-o-dieta-de-ce-este-mai-scump-sa-slabesti-decat-sa-te-ingrasi/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.